TIRHírekSzövetségünk híreiTájékoztatás a VTOSZ honlapról és az internet szolgáltatásról

Tájékoztatás a VTOSZ honlapról és az internet szolgáltatásról

 

 

Társulati megkeresések alapján, illetve az esetleges információ hiány miatt a VTOSZ honlapjáról és az internet szolgáltatásról a következő tájékoztatást adjuk:

 A vízitársulati informatikai szolgáltatás egyre növekvő társulati létszámmal korábban úgy történt, hogy erre a szolgáltatásra a VTOSZ kötött minden egyes társulattal szolgáltatói szerződést, a VTOSZ-nek pedig a szolgáltatást nyújtó MAZE Kft-vel egyetlen, átfogó szerződése volt. A díjfizetés a VTOSZ negyedéves számlái alapján történt és a társulati befizetésekből összegyűlt pénzt a VTOSZ kifizette a MAZE Kft-nek. 2008-ban született az a döntés, hogy az informatikai szolgáltatás költsége beépül a tagdíjba (más szolgáltatásokkal együtt), így azt nem kell külön kiszámlázni.

 2011-ben felerősödtek azok a vélemények, hogy a költségeket, így az informatikai költségeket is csökkenteni kell, továbbá hogy az internet- és egyéb elektronikai szolgáltatásokat a társulatok a helyi szolgáltatóktól egyszerűbben, olcsóbban megkaphatják.

 Ennek az igénynek megfelelően a VTOSZ elnöksége olyan költségvetést fogadott el és terjesztett a közgyűlés elé, amelyben már nem szerepelnek a vízitársulatoknak továbbadott szolgáltatások, csupán a VTOSZ honlapjának fenntartása és a VTOSZ titkársága részére adott szolgáltatás. Így volt lehetséges az informatikai rendszer működtetésének 2011. évi 5.335 eFt költségét 600 eFt-ra csökkenteni (VTOSZ költségvetés, kiadások 2.21. sor). Mindez tehát a VTOSZ elnökségének döntése alapján történt és a 2012. évi költségvetést a közgyűlés is elfogadta.

 A vízitársulatok ezzel a döntéssel ugyanolyan helyzetbe kerültek, mint amilyenben 2008. előtt voltak. Az internet és egyéb elektronikai szolgáltatásokat bármelyik külső szolgáltatótól megrendelhetik. A VTOSZ honlapjának zárt rendszeréhez történő hozzáférés egyéb elektronikus szolgáltatásokkal, többek között ingyenes társulati honlap biztosításával együtt megrendelhető a MAZE Kft-nél, egy-egy társulatnak havi 5.000.- Ft szolgáltatási díjért. Természetesen ez csak egy ajánlás, nem kötelező a MAZE Kft-val szerződést kötni, de a 2012. évre elfogadott VTOSZ költségvetés, ezen belül az informatikai rendszerre fordítható összeg közel tizedére történt lecsökkentése miatt erre a döntésre volt szükség. 2012. április végétől csak a külön szerződéssel rendelkező társulatok juthatnak be a TIR zárt rendszerébe.

 A VTOSZ honlapjának szerkesztését továbbra is az Országos Szövetség titkársága látja el. Ahogy azt korábban jeleztük, dr. Varga Árpád ny. főtitkár a VTOSZ-szel megkötött szerződés alapján gondozza a honlapot, így valamennyi honlappal kapcsolatos kérdésben hozzá lehet fordulni.

 

VTOSZ Titkárság

 

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. április 30., kedd van.
Katalin és Kitti napja van, holnap Fülöp, Jakab és Zsaklin napja lesz.