TIRHírekSzövetségünk híreiTájékoztató a VTOSZ víziközmű munkabizottság 2010. szeptember 8-i üléséről

Tájékoztató a VTOSZ víziközmű munkabizottság 2010. szeptember 8-i üléséről

Emlékeztető a Víziközmű munkabizottság 23010. szeptember 8-i ülésről

 

Ritecz György elnök bevezetőjében tájékoztatta a munkabizottság tagjait arról, hogy a Kormány megtárgyalta és elfogadta az Országgyűlés 2010 . évi őszi ülésszakára vonatkozó

 törvényalkotási programját,  és 2010. július 30-án megküldte az Országgyűlés elnökének.

 A törvényalkotási program szerint a Kormány törvényjavaslatot nyújt be a  vízgazdálkodásról   szóló 1995. évi LVII. . törvény módosításáról, amely elfogadásának várható időpontja: 2010. november hó.

A szabályozás célja:  A víziközmű szolgáltatásra vonatkozó, szakmailag feltétlenül szükséges elemek beépítése a vízgazdálkodási törvénybe, így - többek között - felülvizsgálatra kerülnek a vízgazdálkodási hatósági eljárásra vonatkozó, a tulajdonnal kapcsolatos rendelkezések.

 

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének víziközmű-társulati munkabizottsága

 2010. szeptember 8-án tartott ülésén tárgyalt  a 2010. novemberében Országgyűlés elé kerülő vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII.  törvény módosításáról és kinyilvánította  azon igényét, hogy a törvénymódosítás előkészítési folyamatában a VTOSZ szakemberei is részt vehessenek.

 

 

A bizottság  dr. Varga Árpád előterjesztésében  megtárgyalta azokat a szempontokat, amelyeket a VTOSZ víziközmű munkabizottsága még 2008. évben állított össze és   érvényesíteni javasol a vízgazdálkodásról szóló törvény módosításánál, valamint   a víziközmű szolgáltatásra vonatkozó szakmailag feltétlenül szükséges elemeket,továbbá   a víziközmű  társulatok szabályozásának változására  vonatkozó  javaslatokat.

 

Az előterjesztés vitáját követően a  munkabizottság az alábbi munkaanyagot hagyta jóvá és javasolja a VTOSZ elnökségének elfogadásra. (Lásd: Tir tagok részére)

 

A második napirendi pontban a bizottság tagjai tájékoztatót kaptak a 2010. évi XC. törvény vízitársulatokat érintő rendelkezéseiről.

 

2010. szeptember 8.

VTOSZ Titkárság

 

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. május 03., péntek van.
Tímea és Irma napja van, holnap Mónika és Flórián napja lesz.