TIRHírekTájékoztatókA VTOSZ hivatalos címe

A VTOSZ hivatalos címe

Több társulattól kérdés érkezett arra vonatkozóan, hogy a tagdíjszámlán a VTOSZ címeként miért az 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112. szerepel.

Mint ismert, 2004. óta ez a VTOSZ hivatalos címe. A 2015. március 5-i VTOSZ közgyűlés nem döntött a székhely áthelyezésről, ezért a Fővárosi Törvényszéknek benyújtott első módosítási kérelemben ez nem is szerepelt. A VTOSZ 2015. április 28-i rendkívüli küldöttgyűlés döntött a székhely áthelyezésről, így ez külön eljárásban került beterjesztésre a Fővárosi Törvényszékhez. Azért kell a Fővárosi Törvényszékhez fordulni, mert a VTOSZ ott van bejegyezve.

Mint ismeretes, a Fővárosi Törvényszék 2015. június 29-i dátummal terjedelmes hiánypótlási felhívást küldött a VTOSZ-nek, amelynek következtében az alapszabály ismételten át kellett dolgozni és a 2015. július 27-i küldöttgyűlésen elfogadni. Ezt követően ismételten változás bejelentési kérelemmel kell fordulni a Fővárosi Törvényszékhez, amelyben már minden aktuális ügy (személyi és alapszabálybeli változások, székhelyáthelyezés) egyesítve van. Ennek alapján a Fővárosi Törvényszék vagy bejegyzi a változásokat, vagy újabb hiánypótlási felhívást ad ki.

De a lényeg: hivatalosan nem történt meg a VTOSZ székhelyének módosítása, ezért minden olyan dokumentumon, amelyiken a bejegyzett székhelyet kell feltüntetni, változatlanul az 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112. kerül. Ilyenek a VTOSZ által kibocsátott számlák is. Mivel azonban a VTOSZ központ gyakorlatilag Gödön működik, szükséges volt a gödi levelezési cím használatának bevezetése is.

Amint meghozza a Fővárosi Törvényszék a változásokkal kapcsolatos határozatát (és az jogerőre emelkedik), már csak a gödi cím használatára lesz lehetőség. Ekkor azonban számos helyen kell be- és átjelentéssel élni, ahol ez csak a jogerős törvényszéki végzés birtokában lehetséges. Természetesen a VTOSZ tartja a kapcsolatot a Fehérvári úton lévő irodaházzal, így a még oda érkező leveleket rendszeresen megkapja az Országos Szövetség.

VTOSZ titkárság

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. április 30., kedd van.
Katalin és Kitti napja van, holnap Fülöp, Jakab és Zsaklin napja lesz.