TIRVízitársulatokTársulatok írták

Vízitársulatok

Vértesaljaii Vízi Társulat meghívója küldöttválasztó fórumokra

 

 Meghívó küldöttválasztó fórumokra 

A Vértesaljaii Vízi Társulat a 2010. évi XC. törvénnyel módosított 2009. évi CXLIV. törvény rendelkezései alapján küldöttválasztó fórumot  tart az alábbi helyeken és időpontokban.

A küldöttválasztó fórumok    napirendje: Küldöttek megválasztása

 

1.  számú területi egység: Mór és térsége körzet: (Mór, Pusztavám, Súr, Aka, Bakonycsernye, Balinka, Nagyveleg, Bodajk, Csókakő)

Helyszíne:              Pászti Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

                             Mór, Szabadság tér 7.

Időpontja:             2011. március 28. de. 10:00 óra

Választandó küldöttek: önkormányzatoktól 3 fő; mg.-i gazdasági szervezetektől 3 fő; magántermelőktől és egyéb szervezetektől 3 fő

2.     számú területi egység: Székesfehérvár térsége körzet: (Fehérvárcsurgó, Isztimér, Bakonykúti, Kincsesbánya, Iszkaszentgyörgy, Moha, Söréd, Magyaralmás, Sárkeresztes, Csákberény, Zámoly)



Helyszíne:              Művelődési Ház

                             Fehérvárcsurgó, Petőfi u. 14.

Időpontja:             2011. március 28. de. 13:00

Választandó küldöttek: önkormányzatoktól 3 fő; mg.-i gazdasági szervezetektől 3 fő; magántermelőktől és egyéb szervezetektől 3 fő

3.     számú területi egység: Velence és térsége körzet: (Velence, Pákozd, Sukoró, Pátka, Lovasberény, Vereb, Pázmánd, Kápolnásnyék, Nadap)

Helyszíne:              Művelődési Ház

                             Lovasberény, Rákóczi u. 1.

Időpontja:             2011. március 29. hétfő, de. 9:00

Választandó küldöttek: önkormányzatoktól 3 fő; mg.-i gazdasági szervezetektől 3 fő; magántermelőktől és egyéb szervezetektől 3 fő

4.     számú területi egység: Bicske és térsége körzet: (Bicske, Csabdi, Óbarok, Újbarok, Szár, Bodmér, Csákvár, Gánt, Felcsút)

Helyszíne:              Petőfi Művelődési Központ

                             Bicske, Kossuth tér 20.

Időpontja:             2011. március 29. de. 13:30

Választandó küldöttek: önkormányzatoktól 3 fő; gazdasági szervezetektől 3 fő; magántermelőktől és egyéb szervezetektől 3 fő

 5.     számú területi egység: Martonvásár és térsége körzet (Martonvásár, Tordas, Gyűró, Baracska, Kajászó, Vál, Tabajd, Alcsútdoboz, Vértesboglár, Vértesacsa)

Helyszíne:              Művelődési Ház

                             Kajászó, Rákóczi u. 122.

Időpontja:             2011. március 29. de. 11:00

Választandó küldöttek: önkormányzatoktól 3 fő; gazdasági szervezetektől 3 fő; magántermelőktől és egyéb szervezetektől 3 fő

A  küldöttválasztó fórum a megjelentek számára tekintet nélkül  változatlan napirendi ponttal  határozatképes.

 Kelt: Mór, 2011. március 18.       

  Geszler József s.k.

  IB Elnöke

         

 

 

Dunaújvárosi VT küldöttválasztó fórumainak időpontjai, helyszínei

 

 

Dunaújvárosi Vízgazdálkodási Építőipari és Környezetvédelmi Társulat

2400 Dunaújváros Papírgyári út 30.Tel: 06 –25 / 283 – 133, Fax: 06 – 25 / 283 – 824,

 

Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Ikt.:   68 /2011

 ü.i.: Megulesz Gabriella

 


 

 

Bővebben...

 

Gyorsan jött a hatás

Jelentős eredményt hozott a belvízfronton számos kisebb Tolna megyei vízfolyás medrének kotrása az elmúlt hetekben. A földek vízmentesítésébe a szárazabb időjárás is besegített.

 

Jól láthatóan meglódul a víz azokban az árkokban, amelyeknek kikotorják a medrét. Erről kedden mi is meggyőződhettünk Várdombon a vadvízároknál, amelynek rendbetétele a napokban zajlik.

A csatornákból elfolyó víz helyére érkezik az átázott földekről a nedvesség, ezáltal csökken a belvizes területek nagysága.

 

Tóth István, a Duna-Sió menti Vízitársulat elnöke elmondta, hogy az elmúlt két hónapban jelentős és látványos eredményt értek el a belvízmentesítés terén azzal, hogy számos, a társulat kezelésében levő vízfolyás medrét kikotorták. A belvíz szempontjából a legkritikusabb helyzetű szakaszokon sikerült elvégezniük a munkát.

Mivel ennek a vízitársulatnak nincs munkaszervezete, a legkedvezőbb árajánlatot adó vállalkozásokkal végeztetik el a kotrásokat. Az ehhez szükséges pénzt a tavalyról megmaradt tartalékból tudják biztosítani.

Kotorják a Várdomb alatti vadvízárkot, szabaddá válik a víz lefolyása Fotó: Gottvald Károly Kotorják a Várdomb alatti vadvízárkot, szabaddá válik a víz lefolyása Fotó: Gottvald Károly

Kotorják a Várdomb alatti vadvízárkot, szabaddá válik a víz lefolyása Fotó: Gottvald Károly


Az elnök elmondta: a belvizes területek csökkenéséhez nélkülözhetetlen, hogy a fő befogadó csatornák – mint például a Sárközben a Szekszárd-bátai főcsatorna – is zavartalanul el tudják vezetni a vizet.

Tóth István szerint jelentősen javította a belvízhelyzetet, hogy a vízügyi igazgatóság a Sió-árvízkapunál az üzemi vízszintnél alacsonyabban engedi ki a vizet, a Sió csökkenő vízállása pedig „meghúzza” a vizet földekről. A természet is segített, nevezetesen, hogy az elmúlt időszakban csak kevés csapadék esett.

 


 

Meghívó küldöttgyűlésre 2011.03.11.

MEGHÍVÓ

A

BALATON-NAGYBEREK VÍZITÁRSULAT

2011.03.11.-én 11.00 órakor tartandó küldöttgyűlésére.

Bővebben...

 

2010. évi 2010.12.02 rendkívüli küldöttgyűlés jegyzőkönyv

 

2010.12.02. küldöttgyűlés

jegyzőkönyve

 

 

A Társulat Elnöke köszönti a megjelent küldötteket, a megjelent tisztségviselőket, a megjelent tagokat és megállapítja, hogy a meghívottak közül nem jelent meg a Baranya Megyei Mezőgazdasági és Szakigazgatási Hivatal Földművelésügyi Igazgatósága, a Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság és a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége.

Bővebben...

 

21. oldal / 27

Névnap

Ma 2024. április 23., kedd van.
Béla napja van, holnap György napja lesz.

Események

április 2024
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5