TIRHírek

Hírek

A Vízügyi Múzeum elismerése

Az évente kiadásra kerülő "Az év múzeuma" és "Az év kiállítása" elismerés, amelyet a Magyar Múzeumi Egyesület és a Pulszky Társaság adományoz, 2020-ban nagy vízügyi sikert hozott. Az év kiállítása címet a 2 millió forint bekerülési költség feletti kategóriában az esztergomi Duna Múzeum nyerte VÍZEUM című új állandó kiállításával. Ez a kiállítás a korábbi értékek megőrzésével a víz és az ember sokoldalú kapcsolatát mutatja be felnőtt és gyermek látogatók számára egyaránt érdekesen, színvonalasan.

Állandó kiállításról van szó, tehát a pandémiás időszak elmúltával az Esztergomba látogatóknak még lesz lehetőségük a Duna Múzeumban ezt a kiállítást megtekinteni.

 

Tanulmány - A közvetlen ráfolyás és a közlekedési létesítmények vízkár-védelme a Nagymaros-Zebegény közötti közúti-vasúti havária apropóján

Bővebben...

 

Miről mesél az Ecsedi-láp? - Nagyecsed 800 éves

Nagyecsed városa, az Ecsedi-láp „fővárosa" 800 éves. Ebből az alkalomból 2020. szeptember 18-án konferenciára került sor Nagyecseden a II. Rákóczi Ferenc Művelődési Ház és Könyvtárban.

Bővebben...

 

VTOSZ küldöttgyűlés, 2020 szeptember 29.

Időpont:

2020 szeptember 29. 10:00 óra

Helyszín:

2132 Göd, Napsugár utca vége (D.M.R.V. oktatóbázis)

Bővebben...

 

Miről mesél az Ecsedi-láp? - 800 éves Nagyecsed - meghívó

Nagyecsed Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom Önt a 2020 szeptember 18-án megrendezésre kerülő "Miről mesél az Ecsedi-láp? - 800 éves Nagyecsed" konferenciára, melynek helyszíne:

II. Rákóczi Ferenc Művelődési Ház és Könyvtár
4355 Nagyecsed, Vasút u. 2.

Bővebben...

 

Akikre büszkék vagyunk!

Dédszülő nyugdíjas vízitársulati vezetők

Bővebben...

 

Péchy László emlékünnepély, 2020 augusztus 25.

Papos Község Önkormányzatának és a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának rendezésében, számos társszervezet közreműködésével 2020. augusztus 25-én került sor Paposon arra a megemlékezésre, amelyen Péchy Lászlóra, Szatmár jeles vízimérnökére emlékeztek a jelenlévők.

Bővebben...

 

Megemlékezés Péchy Lászlóról

A Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubja és Papos Község Önkormányzata emlékünnepséget rendez Péchy László születésének 160. évfordulóján. A rendezvényre 2020. augusztus 25-én kerül sor Paposon.

Bővebben...

 

Tájékoztató a társulatok működését érintő jogszabályokról

A küldöttgyűlések megtartása, illetve a mérlegbeszámolók elfogadása vonatkozásában az alábbi jogszabályokat kell figyelembe venni;

 

3. oldal / 52

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.