TIRHírek

Hírek

Rendkívüli küldöttgyűlés

Szegedi Sándor megválasztott ügyvezető elnök lemondása miatt Völler Zoltán, a felügyelő bizottság elnöke rendkívüli küldöttgyűlés hívott össze 2024. március 21-re, a Szövetség székhelyére, Sződligetre. Az ülés fő célja a megválasztott ügyvezető elnök lemondása körülményeinek és okainak tisztázása és új ügyvezető elnök megválasztása. Szegedi Sándor az elmúlt időszakot úgy értékelte, hogy nem sikerült a kitűzött szövetségi célokat elérni, így célszerű lenne a VTOSZ (új nevén Magyar Vízgazdálkodók Szövetsége) tevékenységének új alapokra helyezése és a kapcsolati rendszer megújítása is.

Bővebben...

 

Szegedi Sándor lemondása

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége (új nevén Magyar Vízgazdálkodók Szövetsége) tisztújító küldöttgyűlésén megválasztott ügyvezető elnök, Szegedi Sándor 2024. március 1-én benyújtotta lemondását. Az időközben összehívott rendkívüli küldöttgyűlésen lemondását azzal indokolta, hogy VTOSZ elnökként az elmúlt kilenc év alatt, a vízitársulatok helyzete tovább romlott. Az Országos Szövetség csak részeredményeket ért el a helyzet javítsa érdekében, miközben a VTOSZ maga anyagilag ellehetetlenült, elképzeléseit, javaslatait a miniszteriális és szakmai szervezetek nem támogatták.

Bővebben...

 

Információk az Országos Szövetség működéséről

Elnökségi ülés

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöksége 2024. február15-én, Sződligeten tartotta 2024. évi első ülését a felügyelő bizottság részvételével. Az ülést Szegedi Sándor VTOSZ elnök vezette. Az ülés fő témája a 2024. február 29-i évi rendes küldöttgyűlés (ami egyben tisztújító küldöttgyűlés) előkészítése volt. Áttekintették az Országos Szövetség 2023. évi működését és gazdálkodását és elfogadásra javasolták a mérleget. Javaslatok hangzottak el a VTOSZ további működésével kapcsolatban. Arról is döntés született, hogy a Szövetség alapszabályát a működési ehetőségeknek és az elmúlt évek tapasztalatainak megfelelően módosítani kell.

Bővebben...

 

Balogh József 1943 – 2023

Néhány héttel nyolcvanadik születésnapja után elvesztettük Balogh Jóskát, a Hortobágymenti Vízgazdálkodási Társulat nyugdíjas igazgatóját, Klubunk alapító tagját.

Bővebben...

 

Gyászhír

BALOGH JÓZSEF

1943. november 24. – 2023. december 17.

A Hortobágymenti Vízgazdálkodási Társulat (Polgár) nyugdíjas igazgatója, Polgár Város kitüntetettje, a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának alapító tagja, a Klub működésének 15 éven keresztül aktív dokumentaristája alig több, mint három héttel a nyolcvanadik születésnapja után eltávozott közülünk. Temetéséről később történik intézkedés.

Emlékét megőrizzük! Béke poraira!

Klubelnökség

Bővebben...

 

Nosztalgia

Hajdanában, amikor még a vízitársulatok aktívan részt vettek a vízkár-elhárításban (és az állam állta a költségeket), arról is jelentést kellett írni, hogy milyen védelmi beavatkozásokat végeztek. Az egyik kedvenc munka a gyökérzónás kotrás volt, értelemszerűen főleg víz alatti kotrással, hiszen a mederben magas vízszint volt.

Bővebben...

 

VTOSZ küldöttgyűlés, 2023 március 14., beszámoló

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének 2023. évi rendes küldöttgyűlésére 2023. március 14-én került sor Sződligeten. A beszámoló részben az írásos előterjesztésekhez szóbeli kiegészítést fűzött Szegedi Sándor elnök.

Bővebben...

 

VTOSZ küldöttgyűlés, 2023 március 14.

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége 2023. március 14.-én 10 órai kezdettel, a VTOSZ székhelyén (Sződliget, Névtelen utca 1212/1. hrsz. – praktikusan Göd, Délibáb utca 18. számmal szemben, DmRV telephely) küldöttgyűlést tart. A küldöttgyűlés meghívója a csatolt fájlban található.

 

Klímaadaptáció

Ahogy korábban jeleztük, az European Union of Water Management Associations – EUWMA (Vízgazdálkodási Társulatok Európai Szövetsége) 2022. szeptember 12-i közgyűlésén elfogadta a azt a nyilatkozatot, amely a klímaváltozásnak a lokális vízgazdálkodásra gyakorolt hatásaival és a megoldási módokkal foglalkozik. Most közreadjuk az EUWMA deklaráció magyar nyelvű változatát is.

Bővebben...

 

1. oldal / 52

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.