TIRHírekFigyelő

Figyelő

Megfelelő vízgazdálkodás nélkül véglegesen lemaradunk - Jakab István interjú

 

A szociális szövetkezetek pályázati kiírása

Lehetőség nyílik arra, hogy vízitársulatok szociális szövetkezetekkel együttműködve, közfoglalkoztatás keretében gyártási kapacitásokat hozzanak létre.

 

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése

Pályázati felhívás a mezőgazdasági vízgazdálkodás fejlesztésére uniós forrás felhasználásával.

Bővebben...

 

Külföldi szövetségek életéből: az ADA

Külföldi vízitársulati és szövetségi mintáink elsősorban Hollandiából és Olaszországból származnak, ami nem is csoda: a magyar vízgazdálkodásra az olasz (elsősorban a Pó-menti) vízgazdálkodás jelentős hatással volt, a vízitársulati működésnek pedig a holland társulatok voltak a példaképei (lásd: magyar vízitársulati vezetők továbbképzése Hollandiában). Viszonylag kevesebben tudunk az Egyesült Királyság (pontosabban Anglia és Wales) társulatairól és nemzeti szövetségéről. A következőkben az ADA (Association of Drainage Authorities), azaz a brit szövetség működésébe pillantunk be.

 

Módosult a mezőgazdasági vízszolgáltatásról szóló 2/1997. (II. 18.) KHVM rendelet

2015. évtől  a mezőgazdasági vízszolgáltatást biztosító  állami tulajdonban lévő vízilétesítmények  és a vízügyi igazgatóság vagy a vízügyi igazgatósággal kötött üzemeltetési szerződés alapján egyéb vízszolgáltató szervezet által üzemeltetett   nem állami tulajdonban lévő vízilétesítmények   üzemeltetéséről   a vízügyi igazgatóság (a továbbiakban: igazgatóság) saját hatáskörben vagy - vízszolgáltatási fürt üzemeltetésére vonatkozó nyilvános pályázat kiírásával - egyéb vízszolgáltató szervezet útján gondoskodik.

A mezőgazdasági vízszolgáltató művek üzemeltetéséről szóló 2014. XII. 25-től hatályos módosításokkal egységbe szerkesztett  2/1997. (II. 18.) KHVM rendelet a Mellékleteknél olvasható.

dr. VÁ

 

2015. évi közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér

A Kormány 376/2014. (XII. 31.) Korm. rendelete a közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér megállapításáról szóló  170/2011. (VIII. 24.) Korm. rendelet, továbbá a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III. 27.) Korm. rendeletet módosításáról

 

Az MVH és a MvM téves jogértelmezése utólagos miniszteri rendelettel igazolható?

 A Miniszterelnökséget vezető miniszter 12/2014. (XII. 30.) MvM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló  egyes agrár-vidékfejlesztési támogatási tárgyú rendeletek módosításáról (kivonat)

 

347/2014. (XII. 29.) Korm. rendelete a kötelező legkisebb munkabér és a garantált bérminimumról

 

2. oldal / 14

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.