TIRHírekFigyelő

Figyelő

Öntözési Konferencia a felelős szakminisztérium képviselője nélkül

A magyar Hidrológiai Társaság Mezőgazdasági Vízgazdálkodási Szakosztálya és Szegedi Területi Szervezete közös előadóülést szervezett, 2012. október 10-én, Mórahalmon, „Öntözzünk, de hogyan?” címmel. A rendezvény 54 fő részvetelével zajlott.

Nógrádi Zoltán polgármester úr a köszöntőjében érintette a térség vízgazdálkodási problémáit. A bevezető előadást a meghívó szerint Kolossváry Gábor főosztályvezető úr tartotta volna, „Kormány előtt az öntözési koncepció” címmel, ő azonban nem tudott jelen lenni az előadóülésen.

Bővebben...

 

Illés államtitkár államosítaná a vízitársulatokat? Erre egy alkalommal volt (rossz)példa 1810 óta!

 

Kinek vagy kiknek  az érdeke másfél milliárd forintért egy  új állami szervezet létrehozása és a  200 éves múltú vízitársulatok lejáratása, szétverése?

Bővebben...

 

Vízitársulatok nélkül összeomlana a belvízvédelem - beágyazódtak a vízitársulatok a társadalomba

 Az Országos Sajtószólgálatnál megjelent VTOSZ közleményeka Mellékleteknél olvashatók.

 dr. VÁ

Bővebben...

 

A vízitársulatok egy része természetesen jól működik - állítja Kovács Péter helyettes államtikár

 

 

A Duna TV  2012. október 4-i Közbeszéd. c műsor vendégeként Kovács Péter a Vidékfejlesztési Minisztérium vízügyért felelős  helyettes államtitkára az elmúlt évek legkorrektebb szakma-politikai interjúját adta.

dr.VÁ

Bővebben...

 

Az 1810-től működő vízitársulati intézményrendszert I.Ferenc és a magyar földbirtokosok hozták létre

 

"Hiába volt rendszerváltás, a gazdák jelentős része azóta sem tekinti magáénak a társulatot, a befizetett pénzt adónak tartja. Az államnak a jelek szerint most az áll érdekében, hogy ezt a meggyőződést erősítse; hogy szétverjen valamit, ami eredetileg nem is az övé."írja cikkében a Délvilág Napilap újságírója. Bakos András - ide kattintva olvasható.

dr.VÁ

 

 

Újabb évet veszíthet a mezőgazdaság az öntözési stratégiára várva

 
Az öntözés – szemben a vízkárelhárítással – piaci alapokon áll - állítja Szirmay S. Péternek adott interjúban Fehér Ferenc, a VTOSZ ügyvezető elnöke. Az interjú teljes szövege alább olvasható.
 

 

Valós kép a vízitársulatokról a Hír TV 2012. szeptember 23-i Soroló című műsorában

 A vízitársulatok működésének jellegéről, problémáiról készült  riport ide kattintva a műsor  7 - 16  perce között  látható és hallgatható.

Hozzászóláshoz kattintson a címre.

 dr.VÁ

 

 

 

 

Már egy évet sem kell várni a vízgazdálkodási és aszálystratégia elkészültére

 "A kormány megkezdte a nemzeti vízgazdálkodási és aszálystratégia előkészítését, ennek része az ősszel kezdődő társadalmi vita, a részletes tervezet várhatóan jövő nyárra készül el - jelentette be a vidékfejlesztési miniszter a kisújszállási Indián Rizs Kft.-nél tett szombati látogatásán."

Bővebben...

 

8. oldal / 14

Névnap

Ma 2022. július 04., hétfő van.
Ulrik napja van, holnap Emese és Sarolta napja lesz.