TIRHírekSzövetségünk hírei

Szövetség hírei

Elnökségi ülés 2010. június 10-én

A VTOSZ  elnökségi   ülést tartott   2010. június 10-én a Kelet-magyarországi vízitársulati bicentenáriumi ünnepséget követően 14.00 - 19.00 óra között  Nyíregyháza-Sóstóhegyen.

 

VTOSZ ELNÖKSÉGÉNEK KÖZLEMÉNYE

 

K Ö Z L E M É N Y

  

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöksége 2010. június 18-án tárgyalta  a vízgazdálkodási termelői érdekeltségi hozzájárulás megszüntetését célzó  2009. évi CXLIV. törvényt  módosító tervezetet.

A Szövetség  elnöksége támogatja azt az elképzelést, hogy a ingatlantulajdonos és ingatlant használó, igen nehéz helyzetben lévő  mezőgazdasági termelőket a törvény ne kötelezze  társulati hozzájárulás fizetésére.

Az elnökség felelősséget érez a mezőgazdaság  és az önkormányzatok érdekében végzett területi vízgazdálkodási feladatok  ellátásáért, ezért javasolja, hogy a  2009. évi CXLIV. törvény  41. § (1) bekezdésében  a 3. mondat    „Az  állami tulajdonú társulati művek üzemeltetéséhez, fenntartásához az állam normatív támogatást biztosít, amelynek felső határa a tárgyévre megállapított közcélú érdekeltségi hozzájárulás hektárra megállapított összege és a társulat hektárban kifejezett működési területe szorzatának fele” a következők szerint kerüljön módosításra:

„Az állami tulajdonú társulati művek üzemeltetéséhez, fenntartásához az állam normatív támogatást biztosít, amelynek felső  alsó határa a tárgyévre megállapított közcélú érdekeltségi hozzájárulás hektárra megállapított összege és a társulat hektárban kifejezett működési területe szorzatának fele.”

 

Az elnökség felhívja a törvényalkotók figyelmét, hogy a fentieken túl a vízitársulatok által a termelés biztonságát szolgáló vízgazdálkodási közfeladatok ellátása érdekében az állami költségvetésnek  az  évi  4,5 milliárd forintnyi társulati hozzájárulás pótlásáról is gondoskodni kell.

 

 

Budapest, 2010. június 18.

 

 

                                                                                              Bogáth Jenő sk.

                                                                                      VTOSZ  elnökhelyettese

 

 

 

 

 

A VTOSZ elnökét jelöli a Fidesz-frakció az Állami Számvevőszék elnökének

 

Lázár János a a Fidesz-frakció vezetője mai napon jelentette be, hogy Domokos László  országgyűlési képviselőt, a a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnökét jelölik az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének.

 

 

Vidékfejlesztési Minisztérium feladatai, vezetői

Forrás: Minisztériumi Honlap

Bővebben...

 

Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárai

 

Dr. Orbán Viktor miniszterelnök június 7-i hatállyal 54 helyettes államtitkárt  nevezett ki.  a  A kinevezett tisztségviselők nevét a Magyar Közlöny tegnap megjelent számában tették közzé.

A Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárai: Bognár Lajos, Búsi Lajos, Feldman Zsolt, Horváth Zsolt, Kling István, Rácz András és Simon Attila István.

 

 

Bővebben...

 

Adatok megkérése - minta

 

Elnökségi ülés Nyíregyházán 2010. június 10-én

A VTOSZ soron következő elnökségi ülését  2010. június 10-én a Kelet-magyarországi vízitársulati bicentenáriumi ünnepséget követően 14.00 órai kezdettel tartja.

Helyszín: Nyíregyháza-Sóstóhegy, Tüskevár, Hotel Bíbic.

 

Nyugat-magyarországi vízitársulati bicentenáriumi ünnepsége

Írta: Dr. Varga Árpád   
2010. június 03. csütörtök, 09:40

 

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége 2010. június 16-án 10 órai kezdettel tartja a Nyugat-magyarországi vízitársulati  bicentenáriumi ünnepséget a  celldömölki Kemenesalja Művelődési Központban (Celldömölk, dr. Géfin Lajos tér 1.)

Bővebben...

 

69. oldal / 71

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.