TIRHírekKözmunkaprogram

Társulatok kérdezték - a VTOSz válaszol

A megismételt küldöttgyűlés időpontja

Társulati kérdés:

A vízitársulat megismételt küldöttgyűlésénél figyelembe kell-e venni a 2013. évi V. törvény       (új Ptk)   előírását és a megismételt küldöttgyűlést az eredeti időpontot legalább három és legfeljebb tizenöt nappal követő időpontra kell összehívni. A három napnál rövidebb összehívási határidőt előíró alapszabályi  rendelkezés semmis.

Válasz:

 

2014. május 20-i vezetői megbeszélés emlékeztetője

 

Társulati tulajdonban lévő szivattyútelepek

Társulati kérdés:

Mit válaszoljunk, ha a Vízügyi Igazgatóság  az 1995. évi LVII. törvény 3. §-ára hivatkozva  társulati tulajdonban lévő mezőgazdasági vízszolgáltatást végző szivattyútelepet is vagyonkezelésébe kíván venni, de a Társulat  továbbra is üzemeltetni akarja?

Válasz:

Tájékoztatni kell a Vízügyi Igazgatóságot, hogy az adott szivattyútelep társulati tulajdonban van,  ezért nem tartozik az 1995. évi LVII. törvény 3. § hatálya  alá, üzemeltetését továbbra is Társulat kívánja ellátni. 

 Amennyibe a szivattyútelep alatti földterület, csatorna  a Magyar Állam tulajdonát képezi, célszerű felajánlani, hogy a területet a Társulat bérbe veszi  a hatályos törvény szerinti  vagyonkezelőtől, a Vízügyi Igazgatóságtól.

 

Itt olvashatók a VTOSZ vezetői értekezleteinek emlékeztetői

Társulati kérdés:  Ismert, hogy a Szövetség szűkkörű vezetősége a közgyűlés és az elnökség direktívái szerint az  aktuális teendőket két hetente áttekinti. Megismerhetők-e a vezetői megbeszéléseken elhangzottak?

 

2. oldal / 4