TIRHírekKözmunkaprogram

Társulatok kérdezték - a VTOSz válaszol

A vízitársulatok működését befolyásoló azonnali vízitársulati feladatok:

 

 

Vonatkozik-e a vízitársulatra az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer?

Társulati kérdés:

Vonatkozik-e a  vízitársulatra  az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer (EKAER)? Mit kell tennie a vízitársulatnak az EKAER-ben?

Válasz:

 

Meddig lehet elhúzni a vízitársulatoknak járó EU-s támogatások kifizetését?

Társulati kérdés: Az MVH támogatás kifizetését felfüggesztő döntés elleni  fellebbezést kinek és  mennyi időn belül kell elbírálni? Kedvezőtlen döntés esetén mit lehet tenni?

VTOSZ válasz:

Bővebben...

 

Aggályos a felépítményekről, ingóságokról kért adatszolgáltatás teljesíthetősége

 

Társulati kérdés:

 A  vizigek az OFV részére   a társulatoktól átveendő, jegyzett tőkében szereplő - nem költségvetési forrásból vagy uniós támogatással megvalósult - felépítmények és ingóságok  adatait kérik, holott ismereteink szerint a társulati jegyzett tőke fogalmát a   2013. évi CCILIX. törvény törölte a vízitársulati törvényből, a   társulatok nem ismerik a vizigek által átveendő művek teljes körét, a felépítmények , ingóságok létrejöttének forrásmegosztása pedig nincs nyilvántartva.

 

Bővebben...

 

Önkormányzati művek fenntartásának kötelezettsége

Társulati kérdés:

Mit válaszoljunk, ha a mezőgazdasági termelő felszólítja  a társulatot, hogy a területe melletti olyan  önkormányzati mű növényzetirtását végezze el,  amely jelenleg a  társulati művek körébe tartozik, de  amelyre a társulatnak nincs szerződése az önkormányzattal?  

Válasz:

 

Lehet-e egyidejüleg vízitársulati tag a tulajdonos és a haszonbérlő

 

 

Meddig tartozik még a BM a vízitársulatoknak

 Társulati kérdés:

Mikor fejezi be  a Belügyminisztérium a  2013. évi  tavaszi belvízvédelmi munkák költségeinek kifizetését és mikor köti meg  a  2013. évi nyári belvízvédekezés költségeinek kifizetéséhez szükséges szerződéseket?

 

Már fél év is eltelt, de még mindíg nem fizette ki a jogosan járó pénzt az MVH

 

Társulati kérdés:

2013. évben elvégzett munkák után közel háromszáz millió forint  támogatási összeg kifizetésére jogosultak mikor jutnak az EU-s forráshoz? Mit tett a Szövetség a kifizetést felfüggesztő MVH határozatok jogellenességének megszüntetésére?

 

1. oldal / 4