TIRNyugdíjas klub

Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubja

Székhely: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112. fszt. 20.

Törvényszéki bejegyzés: Fővárosi Bíróság 13048 (2008. 07. 09.), Fővárosi Törvényszék 14.Pk.60.235/2008/10. (2016. 10. 21.)

Adószám: 18264478-2-43

Bankszámlaszám: K&H Bank 10401938-50527065-75481005

Honlap: www.tir.hu / Nyugdíjas Klub

E-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Elnökség

Elnök
Fehér Ferenc

a Középdunamenti Vízgazdálkodási Társulat (Pomáz) volt főmérnöke, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének nyugdíjas ügyvezető elnöke

Általános elnökhelyettes
Lőrincz Károly

az Ecsediláp-Krasznabalparti Vízgazdálkodási Társulat (Mátészalka) nyugdíjas igazgatója

Szakmai elnökhelyettes
Bogáth Jenő

a Dunaújvárosi Vízi Társulat nyugdíjas igazgatója, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének volt elnökhelyettese

Felügyelő bizottság

Elnök
Sződi Imre

a Szekszárd-Paksi Vízitársulat volt IB tagja, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének korábbi elnöke

Bizottsági tagok

Babinecz Jánosné

a Középdunamenti Vízgazdálkodási Társulat (Pomáz) nyugdíjas műszaki vezetője, vezető tervezője

Vincze József Vincéné
a Hortobágymenti Vízgazdálkodási Társulat (Polgár) nyugdíjas főkönyvelője

 

A Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának alapszabálya

A Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának szervezeti és működési szabályzata

A klubtagság a 2024. évben

A Klub tiszteletbeli tagjai

Víz Világnapja és Péchy László megemlékezés Szatmárban

Szatmár kiemelkedő vízimérnökének, Péchy Lászlónak a tevékenységével való foglalkozás akkor került a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának látókörébe, amikor korábbi lakhelyén, Paposon, volt kúriája (ma óvoda) kertjében Papos Község Önkormányzata szobrot emelt neki. A megemlékezési programokba való bekapcsolódást az is elősegítette, hogy Lőrinc Károly, a Klubunk egyik vezetője korábban az Ecsediláp-Krasznabalparti Vízgazdálkodási Társulat igazgatója volt és mint nagy elődre tekintett Péchy Lászlóra, aki a térségben 1948-ig működő elődtársulatot vezette. De persze a Klub egyik célkitűzése is az, hogy a jelentős vízitársulati elődökről – lehetőségeink szerint – megemlékezzünk. Így rendszeressé váltak Paposon azok a megemlékezések (koszorúzásokkal, emlékbeszédekkel, szakmai és kulturális rendezvényekkel), amelyek Péchy László munkássága előtt tisztelegnek, de egyúttal vízgazdálkodási kérdésekkel is foglalkoznak (például az Ecsedi-láp hasznosításával), ugyanakkor az ifjúságnak, döntően a térség általános iskolásainak figyelmét hívják fel ezekre a vízgazdálkodási problémákra. Klubunk nem csak szervezi, irányítja ezt a tevékenységet, hanem szakmailag (például Magyarország vízállapotait bemutató térképekkel) is segíti az ismeretek terjesztését.

Bővebben...

 

Víz Világnapi ünnepség és Beszédes József megemlékezés Dunaföldváron

Dunaföldváron, Beszédes József egykori lakhelyén a XIX. század első fele kiemelkedő vízimérnökének jelentős kultusza alakult ki. A helyi általános iskolát róla nevezték el, de nevét viseli az a Dunán átívelő híd is, ami Dunaföldvárt és Soltot köti össze. Az iskola falán és a házon, ahol lakott, emléktábla van. A főtéren szoborcsoport, amely rajta kívül az egyik fontos mérnöki munkát, a felmérést is megörökíti. A dunaföldvári temetőben, Beszédes sírjánál is koszorúzás, megemlékezés van minden évben.

Bővebben...

 

Füzesi Pista 90 éves!

Füzesy István, a Dunavölgyi Vízgazdálkodási Társulat (Dabas) nyugdíjas igazgatója, a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának tiszteletbeli tagja 2023. március 20-án töltötte be 90. életévét. Ebből az alkalomból 2023. március 24-én baráti társaság köszöntötte Dabason. A köszöntésen a Klubot Fehér Ferenc elnök képviselte, aki átadta a Klub „kerek korok" ajándékát, egy gravírozott fém kulacsot, benne a klubtagság által jól ismert szilvapálinkával. A baráti hangulatú találkozóról néhány képet is közreadunk.

A Klubtagság nevében Füzesy Pistának boldog születésnapot és jó egészséget kívánunk!

Bővebben...

 

Nyugdíjas Klub közgyűlése, 2023 február 28., beszámoló

A Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubja 2023. évi rendes közgyűlésére 2023. február 28-án került sor Budapesten. A 70 % feletti részvételi aránnyal megtartott rendezvényen beszámolók hangzottak el a 2022. évi tevékenységről és áttekintették a küldöttek a 2023. évi elképzeléseket.

Bővebben...

 

Beszédes József megemlékezés

A Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubja ebben az évben is aktívan részt vesz a Beszédes József megemlékezések szervezésében és lebonyolításában Dunaföldváron, amelyek idén a Víz Világnapjához kötődnek. A március 24-i rendezvénysor délelőtti részében a Beszédes József Általános Iskola 5. osztályos tanulói számára leszek ismertető előadások a vizes élőhelyek élővilágáról. A délutáni programban a Beszédes emlékhelyeken és sírjánál a dunaföldvári temetőben lesz koszorúzás. A központi megemlékezésre a Beszédes szoborcsoportnál, Dunaföldvár főterén kerül sor. A rendezvények „motorja" Sződi Imre, Klubunk felügyelő bizottságunk elnöke.

Bővebben...

 

3. oldal / 20