TIRHírekSzövetségünk hírei

Szövetség hírei

Balogh József 1943 – 2023

Néhány héttel nyolcvanadik születésnapja után elvesztettük Balogh Jóskát, a Hortobágymenti Vízgazdálkodási Társulat nyugdíjas igazgatóját, Klubunk alapító tagját.

Bővebben...

 

Gyászhír

BALOGH JÓZSEF

1943. november 24. – 2023. december 17.

A Hortobágymenti Vízgazdálkodási Társulat (Polgár) nyugdíjas igazgatója, Polgár Város kitüntetettje, a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának alapító tagja, a Klub működésének 15 éven keresztül aktív dokumentaristája alig több, mint három héttel a nyolcvanadik születésnapja után eltávozott közülünk. Temetéséről később történik intézkedés.

Emlékét megőrizzük! Béke poraira!

Klubelnökség

Bővebben...

 

VTOSZ küldöttgyűlés, 2023 március 14., beszámoló

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének 2023. évi rendes küldöttgyűlésére 2023. március 14-én került sor Sződligeten. A beszámoló részben az írásos előterjesztésekhez szóbeli kiegészítést fűzött Szegedi Sándor elnök.

Bővebben...

 

VTOSZ küldöttgyűlés, 2023 március 14.

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége 2023. március 14.-én 10 órai kezdettel, a VTOSZ székhelyén (Sződliget, Névtelen utca 1212/1. hrsz. – praktikusan Göd, Délibáb utca 18. számmal szemben, DmRV telephely) küldöttgyűlést tart. A küldöttgyűlés meghívója a csatolt fájlban található.

 

Klímaadaptáció

Ahogy korábban jeleztük, az European Union of Water Management Associations – EUWMA (Vízgazdálkodási Társulatok Európai Szövetsége) 2022. szeptember 12-i közgyűlésén elfogadta a azt a nyilatkozatot, amely a klímaváltozásnak a lokális vízgazdálkodásra gyakorolt hatásaival és a megoldási módokkal foglalkozik. Most közreadjuk az EUWMA deklaráció magyar nyelvű változatát is.

Bővebben...

 

Klímaadaptáció a helyi vízgazdálkodásban

Az European Union of Water Management Associations (Vízgazdálkodási Társulatok Európai Szövetsége) kiemelt figyelmet fordít a klímaváltozás vízgazdálkodási (elsősorban a lokális vízügyi) problémákra és azok megoldására. Az Európai Unió kidolgozott egy klímaadaptációs stratégiát, az EUWMA pedig azon munkálkodik, hogy megállapítsa, ebből a stratégiából a helyi vízgazdálkodásban milyen feladatok adódtak.

Bővebben...

 

A VTOSZ 2022. évi rendes küldöttgyűlése

Szegedi Sándor, a VTOSZ elnöke, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének 2022. évi rendes küldöttgyűlését 2022. május 24-én 10 órára összehívta. A küldöttgyűlés helye a VTOSZ székhelye: Sződliget, Névtelen utca 1212/1. hrsz. (DmRV vízmű telep). Megközelíthető: Göd, Délibáb utcából.

A küldöttgyűlés meghívóját, amely tartalmazza a tervezett napirendi pontokat, mellékeljük. Ugyancsak a mellékletben található a VTOSZ 2021. évi gazdálkodását bemutató anyag.

 

VTOSZ elnökségi ülés, 2022 május 24.

Szegedi Sándor, a VTOSZ elnöke, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége elnökségének felügyelő bizottsággal bővített ülését 2022. május 24-én 9:00 órára összehívta. Az ülés helye a VTOSZ székhelye: Sződliget, Névtelen utca 1212/1. hrsz. (DmRV vízmű telep). Megközelíthető: Göd, Délibáb utca felől.

Az ülés meghívóját, amely tartalmazza a tervezett napirendi pontokat, mellékeljük.

 

1. oldal / 71

Névnap

Ma 2024. március 19., kedd van.
József és Bánk napja van, holnap Klaudia napja lesz.