TIRHírekFigyelőAz állam gondoskodni fog 28 000 km. vízilétesítményről és 311 belvizes szivattyútelepről?

Az állam gondoskodni fog 28 000 km. vízilétesítményről és 311 belvizes szivattyútelepről?

Új stratégiát kell  a területi vízgazdálkodásban!

 

 

Az Országgyűlés 2012.12.17.20:42:40-kor elfogadta  a vízitársulatokról szóló 2009. évi CXLIV. törvény módosítását is tartalmazó” az egyes agrár tárgyú törvények módosításáról” szóló T/9240. számú törvényjavaslatot, amely ellehetetleníti a közfeladatok ellátásához minimálisan szükséges tagi hozzájárulások küldöttgyűlések általi meghatározását.

A vízitársulati törvényt módosító 50-59. §-t  a társulatok itt  a Honlapunkon napokkal ezelőtt már megismerhették.  

A törvénymódosítás alapján a vízitársulatoknak újra kell gondolniuk a területi vízgazdálkodásban betöltött szerepüket, feladataikat.  Újra kell gondolni a jelenleg még társulatok által üzemeltetett 28 000 km. állami tulajdonú vízi létesítmény további sorosát, a sok milliárdos  EU-s támogatással megvalósult rekonstrukciók utáni  kötelező feladatok ellátását, a  közfoglalkoztatási programban való részvételt és természetesen nem  utolsó sorban  a  társulatok mintegy ezer munkatársának sorsát.  

Véleményem szerint a  Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének legfontosabb feladata most kidolgozni azokat az alternatívákat, amelyekkel biztosítani lehet, hogy  a területi vízgazdálkodás és a vízitársulati intézményrendszer a legkisebb veszteséggel  vészelje át a  pozícióba került,  de  a területi vízgazdálkodásban a   társadalmi szolidaritást elutasítók  ámokfutását.

Dr. VÁ

 

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. április 19., péntek van.
Emma napja van, holnap Tivadar napja lesz.