TIRHírekSzövetségünk híreiJavaslatok a 2012. évi közfoglalkoztatás elszámolásához és a 2013. évi támogatások módosítására

Javaslatok a 2012. évi közfoglalkoztatás elszámolásához és a 2013. évi támogatások módosítására

 

Dr. Hoffmann  Imre  úr

helyettes államtitkár

 

 Belügyminisztérium

 Budapest

József Attila u. 2-4.

1051

 

Tárgy: Javaslatok a 2012.  évi  közfoglalkoztatás elszámolásához   és a 2013. évi támogatások módosítására           

 

Tisztelt Helyettes Államtitkár Úr!

 A vízitársulatok az elmúlt és az idei évben lehetőséget kaptak közfeladataik közfoglalkoztatottakkal történő végzéséhez. Az elmúlt évben több, mint hatezer, idén már hétezer ötszáz  közfoglalkoztatott dolgozott  a területi vízgazdálkodásban, aminek kedvező eredményét jól tükrözik  a belvízvédelmi művek - részben a vízügyi igazgatóságokkal közös -  őszi felülvizsgálatainak  pozitív megállapításai.

 Az elmúlt két év tapasztalatait felmértük, a vízitársulatok az idei létszámnál is jelentősen több közfoglalkoztatottat tudnának  2013. évben társadalmilag hasznos munkában foglalkoztatni, ennek érdekében a jelenleg érvényes szabályok és szabályzók módosítására az alábbi javaslatokat tesszük:

 

1.    Bér és bérjellegű költségek (havi bérfizetés egy alkalommal történő előlegfizetéssel; a vízitársulatoknál jogszabály által kötelezően fizetendő 1,5 %-os szakképzési járulék,  költségek, banki költségek, irányító személyzet többletbére, táppénz, szabadságmegváltás, étkezési hozzájárulás, napidíj, iskolakezdési támogatás és ezek járulékainak, képzés esetén az utazási költség megtérítése, bérkiegészítés lehetősége a közfoglalkoztatotti állományba tartozó munkairányítók részére.

2.    Kis értékű tárgyi eszközök körében munkaruha általány, saját szerszám használat, mobil telefon beszerzés és üzemeltetés költsége, meglévő gépi eszközök javítási, szervizelési  és működtetési költségeinek megtérítése; a dologi kiadások tételei közötti átjárhatóság szerződés módosítás nélküli biztosítása.

3.    A közfoglalkoztatottak közvetlen munkavégzéséhez szükséges tárgyi eszközök bérlése helyett vagy mellett ezek  beszerzésének megtérítése   (szállítójárművek, ágaprító eszközök,  számítógépek, szoftverek, fénymásolók, stb.)

4.    Munkás-, eszköz- és anyagszállítás-, iroda és raktár költségeinek elszámolhatósága, különös tekintettel a saját kerékpár-, gépjármű költségeinek elszámolására.

5.    Szervezési, költségek elszámolhatóság 100 fő alatt is, kötelező oktatási és az adminisztráció személyi és dologi költségeinek, a közfoglalkoztatással összefüggő társulati rezsi költségeknek, továbbá a közbeszerzési eljárás költségeinek elszámolhatósága.

6.    A  tárgyévi előleg elszámolási határidejének tárgyévet követő január 31-ig történő módosítása, a tárgyévet követő hónapban elvégzendő közfoglalkoztatottak alkalmazásával összefüggő adminisztrációt végző közfoglalkoztatottak alkalmazásának lehetősége a tárgyévet követő január 31-ig.

Budapest, 2012. október  15.

Tisztelettel:

Dr. Ligetvári Ferenc

elnök

(Elküldve 2012. október 16.)

VTOSZ Titkárság

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek van.
Auguszta napja van, holnap Zalán napja lesz.