TIRHírekFigyelőÖntözési Konferencia a felelős szakminisztérium képviselője nélkül

Öntözési Konferencia a felelős szakminisztérium képviselője nélkül

A magyar Hidrológiai Társaság Mezőgazdasági Vízgazdálkodási Szakosztálya és Szegedi Területi Szervezete közös előadóülést szervezett, 2012. október 10-én, Mórahalmon, „Öntözzünk, de hogyan?” címmel. A rendezvény 54 fő részvetelével zajlott.

Nógrádi Zoltán polgármester úr a köszöntőjében érintette a térség vízgazdálkodási problémáit. A bevezető előadást a meghívó szerint Kolossváry Gábor főosztályvezető úr tartotta volna, „Kormány előtt az öntözési koncepció” címmel, ő azonban nem tudott jelen lenni az előadóülésen.

 

Dr. Szűcs István tanszékvezető (Debreceni Egyetem) „Az öntözés lehetőségei és korlátai a hazai környezetben” című előadása azt az alap problémát vetette fel, hogy kell-e Magyarországon öntözni, és ha igen akkor mit, hol és hogyan. A finanszírozás tekintetében gyakorlati tapasztalatok figyelembevételével vizsgálta, hogy mennyire piaci és mennyire állami forrásokra támaszkodva lennének hasznosak és megtérülőek az öntözési beruházások.

Felkért hozzászólóként előadást tartott Bak Sándor igazgató (Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság) a „Víz szétosztó főművek és üzemeltetésükről”, Dr. Kozák Péter igazgató (Alsó-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság) az „Előrejelzés és aszály” kapcsolatáról és Ugrai Bálint igazgató (Szentes és Környéke Vízgazdálkodási Társulat) a „Vízszolgáltatás és öntözési beruházások ismertetéséről”.

Az érdeklődők többsége vizitársulati szakember volt. Hozzászólásaikban nem csak mint a vízgazdálkodás tevékeny részvevői, hanem mint gyakorló gazdálkodók fejtették ki véleményüket, illetve tették fel kérdéseiket. A szakmai válaszok elhangzottak…

dr. VÁ - Megulesz Gabriella tudósításával

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek van.
Auguszta napja van, holnap Zalán napja lesz.