TIRHírekSzövetségünk híreiA vízitársulatok elkötelezetten végzik munkájukat a haza és annak népének gyarapodása érdekében

A vízitársulatok elkötelezetten végzik munkájukat a haza és annak népének gyarapodása érdekében

 

A Csongrád Megyei Gazdakörök gyűléséről az  egyik  napilapban augusztus 13-án  megjelent tudósítás szerint dr.  Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára többek között az alábbi véleményét osztotta meg hallgatóságával:

„ a vízitársulatok az előző kormányzathoz kötődnek, a szocialista klientúra részei….. aki befizeti a vízitársulatok által jelenleg is kért hozzájárulást, annak elment az esze….”

Dr. Ligetvári Ferenc VTOSZ elnök levele dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási helyetttes államtitkárnak az alábbiakban olvasható:

 

"Dr. Hoffmann Imre

helyettes államtitkár úrnak

 

Tisztelt Államtitkár Úr!

 

A Vízitársulatok vezetőit meglepte dr. Budai Gyula államtitkár úr kijelentése: "a víztársulások és az agrárkamarák az előző kormányzathoz kötődnek, a szocialista klientúra részei” /Népszabadság, 2012. augusztus 13./. Ez a megnyilvánulás bizalmatlanságot tükröz és nem mindegy, hogy a közfoglalkoztatást milyen megbecsülés mellett irányítják a társulatok vezetői. A társulatok intéző bizottságai felismerték, hogy a közfoglalkoztatás sikeres végrehajtásához elengedhetetlen a munkavezetők számának növelése, s mivel az állam ezt nem tudja finanszírozni, ezért a tevékenységből profitáló tulajdonosokat szólították meg – a korábbinál kisebb összegű - területi támogatási hozzájárulás fizetésére. Budai államtitkár úr reagálása: „aki befizeti a víztársulatok által jelenleg kért hozzájárulást, annak elment az esze”.

A 200 éves múltban Darányi, Lónyai, Széchenyi stb., stb. vettek részt.

Az utóbbi években Fazekas miniszter úr a karcagi társulat ellenőrző bizottságának elnöke volt. Czerván államtitkár úr a ceglédieknél hasonló feladatot látott el. Korábban Ángyán államtitkár úr "pénzmosodának" titulálta a társulatokat. Vajon Fazekas miniszter urat kívánta sértegetni?

Nemzetközi tapasztalataim alapján /a Nemzetközi Öntözési és Vízrendezési Szövetség tiszteletbeli alelnökeként, a WWF Végrehajtó Tanács korábbi tagjaként/ kijelenthetem, hogy a társulati vezetők többsége európai átlagot meghaladó szinten végzi munkáját. Egyetlen társulati vezető sem utasította el a közfoglalkoztatási feladatot politikai meggyőződésre hivatkozva.

Fentiek alapján továbbra is elkötelezetten végezzük munkánkat a haza és annak népének gyarapodása érdekében.

Kérem Önt, mint a felügyeleti feladatot ellátó állami vezetőt, hogy az ilyen jellegű állítások ellentmondásaira szíveskedjék a VM felsőbb vezetésének figyelmét felhívni.

Budapest, 2012. augusztus 15.

Üdvözlettel:

Dr. Ligetvári Ferenc

elnök"

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.