TIRHírekSzövetségünk híreiTájékoztatás a VTOSZ honlapról és az internet szolgáltatásról

Tájékoztatás a VTOSZ honlapról és az internet szolgáltatásról

 

 

Társulati megkeresések alapján, illetve az esetleges információ hiány miatt a VTOSZ honlapjáról és az internet szolgáltatásról a következő tájékoztatást adjuk:

 A vízitársulati informatikai szolgáltatás egyre növekvő társulati létszámmal korábban úgy történt, hogy erre a szolgáltatásra a VTOSZ kötött minden egyes társulattal szolgáltatói szerződést, a VTOSZ-nek pedig a szolgáltatást nyújtó MAZE Kft-vel egyetlen, átfogó szerződése volt. A díjfizetés a VTOSZ negyedéves számlái alapján történt és a társulati befizetésekből összegyűlt pénzt a VTOSZ kifizette a MAZE Kft-nek. 2008-ban született az a döntés, hogy az informatikai szolgáltatás költsége beépül a tagdíjba (más szolgáltatásokkal együtt), így azt nem kell külön kiszámlázni.

 2011-ben felerősödtek azok a vélemények, hogy a költségeket, így az informatikai költségeket is csökkenteni kell, továbbá hogy az internet- és egyéb elektronikai szolgáltatásokat a társulatok a helyi szolgáltatóktól egyszerűbben, olcsóbban megkaphatják.

 Ennek az igénynek megfelelően a VTOSZ elnöksége olyan költségvetést fogadott el és terjesztett a közgyűlés elé, amelyben már nem szerepelnek a vízitársulatoknak továbbadott szolgáltatások, csupán a VTOSZ honlapjának fenntartása és a VTOSZ titkársága részére adott szolgáltatás. Így volt lehetséges az informatikai rendszer működtetésének 2011. évi 5.335 eFt költségét 600 eFt-ra csökkenteni (VTOSZ költségvetés, kiadások 2.21. sor). Mindez tehát a VTOSZ elnökségének döntése alapján történt és a 2012. évi költségvetést a közgyűlés is elfogadta.

 A vízitársulatok ezzel a döntéssel ugyanolyan helyzetbe kerültek, mint amilyenben 2008. előtt voltak. Az internet és egyéb elektronikai szolgáltatásokat bármelyik külső szolgáltatótól megrendelhetik. A VTOSZ honlapjának zárt rendszeréhez történő hozzáférés egyéb elektronikus szolgáltatásokkal, többek között ingyenes társulati honlap biztosításával együtt megrendelhető a MAZE Kft-nél, egy-egy társulatnak havi 5.000.- Ft szolgáltatási díjért. Természetesen ez csak egy ajánlás, nem kötelező a MAZE Kft-val szerződést kötni, de a 2012. évre elfogadott VTOSZ költségvetés, ezen belül az informatikai rendszerre fordítható összeg közel tizedére történt lecsökkentése miatt erre a döntésre volt szükség. 2012. április végétől csak a külön szerződéssel rendelkező társulatok juthatnak be a TIR zárt rendszerébe.

 A VTOSZ honlapjának szerkesztését továbbra is az Országos Szövetség titkársága látja el. Ahogy azt korábban jeleztük, dr. Varga Árpád ny. főtitkár a VTOSZ-szel megkötött szerződés alapján gondozza a honlapot, így valamennyi honlappal kapcsolatos kérdésben hozzá lehet fordulni.

 

VTOSZ Titkárság

 

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2022. május 26., csütörtök van.
Fülöp és Evelin napja van, holnap Hella napja lesz.