TIRHírekTájékoztatókÚjabb 200 munkanélküli dolgozhat 2011. október 10-től az év végéig a vízitársulatoknál

Újabb 200 munkanélküli dolgozhat 2011. október 10-től az év végéig a vízitársulatoknál

A korábban jelentkezett tíz vízitársulat az alábbi elektronikus levelet kapta a vidékfejlesztési Minisztériumtól.

„Az 1077/2011. (III.25.) Korm. határozat alapján a Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetése XII. Vidékfejlesztési Minisztérium fejezet „Víz- környezeti és természeti katasztrófa kárelhárítás” fejezeti kezelésű előirányzatából (20. cím, 2. alcím, 8. jogcímcsoport) került támogatásra a vízgazdálkodási társulatok által végzett közfoglalkoztatási feladatokhoz a támogatás legalább 10%-át kitevő saját forrás (önrész) biztosítása. A saját forrás Korm. határozattal jóváhagyott összegnél a megkötött támogatási szerződések alapján ténylegesen kevesebb került kifizetésre. A fel nem használt fejezeti kezelésű előirányzat maradvány összege 75.846.372,- Ft.  Tekintettel arra, hogy az előzetesen meghatározott forrást vízkárelhárítási és  közfoglalkoztatási feladatok támogatására hagyta jóvá a kormány, ezért az előirányzat maradvány felhasználására a Területi Vízgazdálkodási Főosztály javaslatára egy 2011. október-november-december hónapokban megvalósuló, a Vidékfejlesztési Minisztérium által támogatott vízitársulati szervezésű közfoglalkoztatási program támogatását hagyta jóvá Dr Fazekas Sándor miniszter úr. A támogatásban az NGM finanszírozású 2011. évi közfoglalkoztatási programban is részt vevő vízitársulatok részesülhetnek pályázat útján. A nyertes pályázók támogatására a VM által nyújtott önrész támogatására kötött érvényben lévő szerződés módosításával kerülhet sor.

Az előzetes igényfelmérés alapján a programban a felsorolt vízitársulatok az alábbi tervezett létszámmal vesznek részt:

Vízitársulat neve

Város

Tervezett létszám    (fő)

Berettyó Vgt

Berettyóújfalu

20

Bodrogmenti Vgt

Sárospatak

10

Bükkalja-Dél-Borsodi Vgt

Mezőkövesd

12

Dél-Békés Megyei Vgt

Orosháza

20

Dunaújvárosi VT

Dunaújváros

40

Nagykunsági VgT

Karcag

50

Nyírségi Vgt

Nyíregyháza

16

Szeged és Környéke VgT

Szeged

10

Szentes és Környéke VgT

Szentes

10

Zagyvavölgyi VgT

Pásztó

12

Összesen

 

200

Kérjük a mellékelt pályázati felhívás alapján kitöltött csatolt adatlapot és  nyilatkozatokat, valamint a támogatási szerződés módosítását aláírva, ellenjegyezve (4 példányban) és az eredeti szerződés 3. mellékletében megadott minta szerint kiállított Felhatalmazó levelet csatolva a Területi Vízgazdálkodási Főosztályra legkésőbb 2011. október 5-én 16.00 óráig szíveskedjenek eljuttatni.

A Projekt tervezett kezdési időpontja 2011. október 10. (hétfő).

A projektben elszámolható költségek tervezéséhez segédletként, tájékoztató jelleggel megküldjük a szeptemberben elindult startmunka mintaprojektekben már elfogadott és használt táblázatot.”

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. április 18., csütörtök van.
Andrea és Ilma napja van, holnap Emma napja lesz.