TIRHírekSzövetségünk híreiAz un "átvett művek" vagyonkezelői 2011. július 5-től a környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságok

Az un "átvett művek" vagyonkezelői 2011. július 5-től a környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságok

A Kormány a fővárosi és megyei kormányhivatalok feladat- és hatásköreivel összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 111/2011. (VII. 4.) Korm. rendelet 14. § (3) bekezdésével az un. „átvett művek” vagyonkezelését térítésmentesen, 2011. július 5-i hatállyal a létesítmény helye szerint illetékes környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság vagyonkezelésébe adta.

„A1 11/2011. (VII. 4.) Korm. rendelet 14. § (3) bekezdése szerint a fővárosi és megyei kormányhivatalokról szóló 288/2010. Korm. rendelet 29. §-a az alábbi (9) bekezdéssel egészült ki:

 „(9) Az állami tulajdonban lévő és az e § szerinti jogutódlás körébe tartozó közcélú vízgazdálkodási létesítmények térítésmentesen a létesítmény helye szerint illetékes környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság vagyonkezelésébe kerülnek.”

 A tegnap hatályba lépett jogszabályi módosítással az un. „átvett művek” vagyonkezelésében intézményi jogutódlás jött létre, ezért álláspontom szerint az MgSzH és a vízitársulatok között megkötött üzemeltetési szerződések továbbra is hatályosak lehetnek azzal, hogy az eddigi vagyonkezelő és a műveket üzemeltetésbe adó MgSzH helyébe a létesítmény helye szerint illetékes környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság lép.

 VTOSZ Titkárság

dr. Varga Árpád

főtitkár

 

Névnap

Ma 2021. június 23., szerda van.
Zoltán napja van, holnap Iván napja lesz.