TIRHírekFigyelőA Közép-Tisza vidékén öt vízgazdálkodási társulat másodfokú belvízvédelmi készültséget tart fenn

A Közép-Tisza vidékén öt vízgazdálkodási társulat másodfokú belvízvédelmi készültséget tart fenn

Újabb áradás kezdődött a Tisza középső szakaszán a folyó vízgyűjtőjén csütörtökön lehullott, helyenként 10 millimétert is meghaladó mennyiségű csapadék hatására, a vízszint várhatóan naponta 10-15 centimétert emelkedik - közölte a területi vízügyi igazgatóság védelemvezetője.

 Hortobágy-Berettyó a nagyiváni vésztározóból való vízvisszaeresztés következtében szintén végig árad, így továbbra is elsőfokú árvízvédelmi készültséget tartanak fenn Karcag és Kisújszállás között - tette hozzá Lovas Attila.

Tájékoztatása szerint a Közép-Tisza vidékén az elmúlt nap Karcag térségében 10 millimétert meghaladó, Szolnok közelében 3 milliméter körüli mennyiségű csapadék esett hó formájában. Ennek ellenére a hideg időjárás hatására csökkent az elöntés mértéke, jelenleg mintegy 432 négyzetkilométert borít belvíz. Csütörtökön 9 szivattyúval és gravitációs vízbevezetéssel kereken 1 millió köbméter vizet vezettek vissza a befogadóhelyekre.

Az igazgatóság területén öt vízgazdálkodási társulat másodfokú belvízvédelmi készültséget tart fenn, míg 37 települési önkormányzat szintén védekezik valamilyen fokozatban a belterületi elöntések ellen.

A meteorológiai előrejelzés szerint a Közép-Tisza vidékén szombat reggelig még lehet számítani havazásra, de a hétvégén és a jövő hét első napjaiban számottevő csapadék sehol sem várható.

Forrás:HVG.HU  2011. 02.25.



 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.