TIRHírekSzövetségünk hírei63 vízitársulat pályázott az országos közfoglalkoztatási programban

63 vízitársulat pályázott az országos közfoglalkoztatási programban

A Nemzetgazdasági Minisztérium által az országos közfoglakoztatási ár- és belvízvédelmi megelőző célprogram keretébe a regisztrált álláskeresők, köztük bérpótló támogatásban részesülők foglalkoztatására kiírt pályázatra hatvanegy vízitársulat adta be határidőre pályázatát.

A vízitársulatok ez évben 11,5 hónapi időtartamban 3583 fő regisztrált álláskeresőt terveznek foglalkoztatni az ár- és belvízvédelmi közfeladataik ellátásánál. A vizitársulatok a pályázati kiírásnak megfeleleően számba vették, hogy az alkalmazni kívánt létszámból lehetőség lesz az arra alkalmas munkavállalók képzésére és a pályázataikban ötszázhuszonnyolc főt terveznek szakképzésben való részvételre, akiket  később a vízitársulatok állandó jelleggel is foglalkoztatni tudnak.

A vízitársulatok által megpályázott támogatási összeg 4 812 367 181 forint, amely ésszerű felhasználásával az eddig "gazdátlan", de egy-egy adott térség bel- és külterületi vízkárvédelmében jelentős szerepet játszó vízelvezető művek karbantartását is biztosítani kívánják.

A vízitársulatok és  szakmai érdekképviseleti szervezetük a Vízgzadálkodási Társulatok Országos Szövetsége szerint a  vízitársulatok részére is biztosított lehetőség a   közfoglalkoztatási programban való részvételre  segítséget nyújt a területi vízgazdálkodási közfeladatok ellátásában, a bel- és külterületek vízkárvédelmében,  Jelentősen hozzájárul a vidéki munkanélküliség csökkentéséhez.  A  pályázati rendszerhez kapcsolódó képzési lehetőség pedig hosszú távra biztosíthatja a vízitársulati közfeladatok ellátááshoz a megfelelő  munkaerő-, ezen belül a szakember ellátottságot.  

Mindezekre tekintettel a VTOSZ honlapján kiemelt helyen  adunk folyamatosan tájékoztatást a vízitársulatok közfoglalkoztatásban történő részvételéről.

dr.VÁ

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.