TIRHírekSzövetségünk híreiTájékoztató a VTOSZ víziközmű munkabizottság 2010. szeptember 8-i üléséről

Tájékoztató a VTOSZ víziközmű munkabizottság 2010. szeptember 8-i üléséről

Emlékeztető a Víziközmű munkabizottság 23010. szeptember 8-i ülésről

 

Ritecz György elnök bevezetőjében tájékoztatta a munkabizottság tagjait arról, hogy a Kormány megtárgyalta és elfogadta az Országgyűlés 2010 . évi őszi ülésszakára vonatkozó

 törvényalkotási programját,  és 2010. július 30-án megküldte az Országgyűlés elnökének.

 A törvényalkotási program szerint a Kormány törvényjavaslatot nyújt be a  vízgazdálkodásról   szóló 1995. évi LVII. . törvény módosításáról, amely elfogadásának várható időpontja: 2010. november hó.

A szabályozás célja:  A víziközmű szolgáltatásra vonatkozó, szakmailag feltétlenül szükséges elemek beépítése a vízgazdálkodási törvénybe, így - többek között - felülvizsgálatra kerülnek a vízgazdálkodási hatósági eljárásra vonatkozó, a tulajdonnal kapcsolatos rendelkezések.

 

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének víziközmű-társulati munkabizottsága

 2010. szeptember 8-án tartott ülésén tárgyalt  a 2010. novemberében Országgyűlés elé kerülő vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII.  törvény módosításáról és kinyilvánította  azon igényét, hogy a törvénymódosítás előkészítési folyamatában a VTOSZ szakemberei is részt vehessenek.

 

 

A bizottság  dr. Varga Árpád előterjesztésében  megtárgyalta azokat a szempontokat, amelyeket a VTOSZ víziközmű munkabizottsága még 2008. évben állított össze és   érvényesíteni javasol a vízgazdálkodásról szóló törvény módosításánál, valamint   a víziközmű szolgáltatásra vonatkozó szakmailag feltétlenül szükséges elemeket,továbbá   a víziközmű  társulatok szabályozásának változására  vonatkozó  javaslatokat.

 

Az előterjesztés vitáját követően a  munkabizottság az alábbi munkaanyagot hagyta jóvá és javasolja a VTOSZ elnökségének elfogadásra. (Lásd: Tir tagok részére)

 

A második napirendi pontban a bizottság tagjai tájékoztatót kaptak a 2010. évi XC. törvény vízitársulatokat érintő rendelkezéseiről.

 

2010. szeptember 8.

VTOSZ Titkárság

 

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek van.
Auguszta napja van, holnap Zalán napja lesz.