TIRHírekSzövetségünk híreiA Nyírségi Vízgazdálkodási Társulat nyáron jelentős lakossági és mezőgazdasági károkat hárított el

A Nyírségi Vízgazdálkodási Társulat nyáron jelentős lakossági és mezőgazdasági károkat hárított el

 A Nyírségi Vízgazdálkodási Társulat 2010. július. 28- 2010. augusztus. 10.  között  újra  védekezett a belvízkárok elhárítása érdekében

 

A Nyírségi Vízgazdálkodási Társulat működési területén 2010. év első félévében a kialakult kedvezőtlen időjárási körülmények miatt kisebb nagyobb megszakításokkal II. fokú belvízvédelmi készültség volt elrendelve. A Társulat a belvízvédekezés során folyamatosan együttműködve a helyi önkormányzatokkal, földtulajdonosokkal és földhasználókkal  végezte a kármegelőzést, kárelhárítást.

 A legutóbbi II. fokú belvízvédelmi készültség   a szivattyúzási munkálatokon kívül a veszélyeztetett települések Önkormányzataival együttműködve Balkány (Katona-féle szivárgó) és Pócspetri (Máriakerti IV/3 mellékág) települések belterületén elhelyezkedő belvízcsatornák kritikus szakaszainak gyökérzónás kotrását végezte a Nyírvíz Társulat.

 Ennek eredményeként  sikerült a káros vizeket a települések belterületéről levezetni,   megakadályozni a jelentősebb lakossági illetve  mezőgazdasági károkat.

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.