TIRHírekSzövetségünk híreiMár ebben az évben megtérült a 48 millió forintos társulati beruházás a Királyéri Vgt-nél

Már ebben az évben megtérült a 48 millió forintos társulati beruházás a Királyéri Vgt-nél

A Királyéri Vízgazdálkodási Társulat az ÚMVP keretén belül  EU-s támogatással  2009 július 10-én kezdte  meg  és 2010 augusztus 27-én  fejezte be  a Paulaligeti csatorna rekonstrukciós munkáit.

 

A 17.4 millió forint társulati önerővel  megvalósult munka eredményeként  a Királyéri Vízgazdálkodási Társulat 2010 nyarán  megvédte  Tiszavasvári városát és 1500 ha mezőgazdasági területet  a belvízelöntéstől azzal,   hogy    a  Hortobágy főcsatorna által elszállítani nem tudott belvízből 100.000 köbméternyi vizet   a  felújított Paulaligeti csatornába terelt és ott tárolt.  

 A megvédett lakóépületek és mezőgazdasági termény becsült értéke: 65 millió forint. 

 A nyári védekezési időszak megmutatta, hogy a felújított csatorna  az elkövetkező években is  jelentős  szerepet fog játszani a térség  belvízmentesítésben.

 

A Királyéri Vízgazdálkodási Társulat szivattyúzással is védte a térséget 

 A Királyéri Vízgazdálkodási Társulat  2010 január 11-től két állami tulajdonú belvízátemelő szivattyútelep folyamatos  üzemeltetésével  3.954.714 köbméter belvíztől mentesítette Tiszanagyfalu és Tiszaeszlár településeket, továbbá   9500 hektár mezőgazdasági területet.

 A társulat 2010. május és június hónapban Tiszavasvári város védelmére  a Kincses csatornán a Sopron úti elektromos-  és a diesel motoros mobil szivattyúval  167.400 köbméter vizet emelt át.

Schatz András

igazgató

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. április 19., péntek van.
Emma napja van, holnap Tivadar napja lesz.