TIRNyugdíjas klubVíz Világnapja és Beszédes József megemlékezések

Víz Világnapja és Beszédes József megemlékezések

A Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának egyik Víz Világnapi megemlékezése, együttműködve Dunaföldvár Város Önkormányzatával és a dunaföldvári Beszédes József Általános Iskolával, március 22-én Dunaföldváron került megrendezésre. A Polgármesteri Hivatallal és a Beszédes József Általános Iskolával való együttműködésnek és a rendezvények motorja Sződi Imre, Klubunk felügyelő bizottságának elnöke volt. Az Iskola kérésére délelőtt a Stefánia állóhajón az ötödik általános iskolások számára voltak ismeretterjesztő előadások Megulesz Gabriella, a Dunaújvárosi Vízi Társulat korábbi igazgatója interpretálásában, Bogáth Jenő és Kiss Jenő hathatós segítségével.

A délutáni megemlékezéseken és koszorúzásokon Klubunk jelentős delegációval vett részt (Sződi Imre, Fehér Ferenc, Bogáth Jenő, Kínál Béla, Kiss Jenő). Koszorúzásra került sor a Beszédes József Általános Iskola és Beszédes József egykori lakóháza falán elhelyezett emléktábláknál. A központi ünnepség Dunaföldvár főterén, a Beszédes szobornál volt. Itt először Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere tartott köszöntőt, majd Fehér Ferenc klubelnök mondott ünnepi beszédet. Ezt követően a résztvevő szervezetek helyezték el koszorúikat a szobornál. A rendezvény záróakkordja Beszédes József sírjának megkoszorúzása volt a dunaföldvári temetőben, ahol Sződi Imre, Klubunk FB elnöke tartott megemlékezést.

Mellékletek:
ÁllományLeírásMéret
A(z) (VV_Beszédes_2024.pptx) állomány letöltéseVV_Beszédes_2024.pptxVíz Világnapja, Beszédes József megemlékezések, 20241678 Kb