TIRNyugdíjas klubMegemlékezés Péchy Lászlóról

Megemlékezés Péchy Lászlóról

Szatmár kiemelkedő vízitársulati vezetőjéről, az Ecsedi-láp Társulat igazgató-főmérnökéről, Péchy Lászlóról rendszeresen szervez Klubunk Papos Község Önkormányzatával közösen megemlékezéseket. A hajdan volt Nagykároly székhellyel rendelkező szatmári társulat Trianon után Mátészalkára tette át székhelyét és az Ecsedi-láp lecsapolásában, vízszabályozásában, de a Kraszna térség vízrendezésében is jelentős munkát végzett. Ezeknek a munkáknak az irányítója volt Péchy László, akinek paposi kúriájában jelenleg óvoda működik.

Papos Község Önkormányzatának köszönhetően a kúria udvarán, nagyos szép, rendezett körülmények között állították fel Péchy László mellszobrát. A Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubja feladatának érzi vízitársulati nagyjaink emlékének megőrzését, ezért szervezője, rendezője, résztvevője a megemlékezéseknek, koszorúzásoknak Paposon. Az ez évi rendezvényre a Víz Világnapjához kapcsolódóan kerül sor. A rendezvény meghívója a mellékletben található.

Mellékletek:
ÁllományLeírásMéret
A(z) (Papos-Péchy_2024.pdf) állomány letöltésePapos-Péchy_2024.pdfMeghívó a Víz Világnap és Péchy László emlékünnepségre27 Kb