TIRHírekFigyelőEUWMA deklaráció

EUWMA deklaráció

A Vízgazdálkodási Társulatok Európai Szövetsége (EUWMA, European Union of Water Management Associations) a 2021. évi közgyűlésén (2021. szeptemberében) kezdett el intenzívebben foglalkozni a klímaváltozásnak a helyi (lokális) vízgazdálkodásra gyakorolt hatásával és az ezekre adandó válaszokkal. A tagszervezetek írásbeli véleményének kikérése, egy 2022. évi, tavaszi workshop tapasztalatainak feldolgozása után az EUWMA 2022. évi közgyűlése szeptember 12-én (Oostende, Belgium) hagyta jóvá azt a deklarációt, ami a tagországok véleményét fejezi ki.

A VTOSZ 2004. szeptembere óta tagja az EUWMA szervezetének, bár sajnos az utóbbi időszakban a Szövetség ismert nehézségei miatt a munkában való részvétel nem kellően intenzív. Ennek ellenére a VTOSZ megkapja az Európai Szövetség minden fontos anyagát és lehetősége van szakmai vélemények kifejtésére is. Az EUWMA közgyűlés kérésének megfelelően közreadjuk a deklaráció eredeti, angol nyelvű szövegét. A magyar nyelvű változat elkészültével párhuzamosan arról is tájékoztatást adunk majd, hogy a deklaráció célkitűzéseihez milyen magyar csatlakozási lehetőségek vannak.

Mellékletek:
ÁllományLeírásMéret
A(z) (EUWMA declaration climate adaptation in local water management.docx) állomány letöltéseEUWMA declaration climate adaptation in local water management.docxEUWMA Declaration on Climate Adaptation in Local Water Management40 Kb
 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 19., kedd van.
József és Bánk napja van, holnap Klaudia napja lesz.