TIRNyugdíjas klubBeszédes József napok

Beszédes József napok

Immár hagyomány, hogy a dunaföldváriakkal közösen megemlékezünk Beszédes Józsefről, a XIX. század kiemelkedő vízitársulati mérnökéről és társulati vezetőjéről. Az ez évi megemlékezéseknek az ad kiemelkedő tartalmat, hogy Beszédes József 235 éve született, 170 éve halt meg. És az sem elhanyagolandó, hogy a pandémia miatti kétéves kihagyás után újra személyes jelenléttel lehet Beszédes munkásságára emlékezni.

A rendezvények fő szervezője a Beszédes József Általános Iskola és Dunaföldvár Város Önkormányzata, de, ahogy évek óta, a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubja is aktívan részt vesz a programokban. Ez elsősorban Sződi Imrének, a VTOSZ korábbi elnökének, a Klub FB elnökének köszönhető, aki - mint korábban is - nagyon aktívan, jelentős szervező munkát kifejtve készíti elő a megemlékezéseket.

A Beszédes megemlékezések teljes heti programját csatoltan közreadjuk. Ebből is látható, hogy a Klub milyen módon vesz részt az egyes rendezvényeken.

Mellékletek:
ÁllományLeírásMéret
A(z) (Beszedes_het_2022_program_vv.docx) állomány letöltéseBeszedes_het_2022_program_vv.docxA Beszédes Hét programja151 Kb