TIRHírekSzövetségünk híreiBeszédes József megemlékezések

Beszédes József megemlékezések

Beszédes Józsefre, a XIX. század kiemelkedő vízitársulati mérnökére és társulati vezetőjére emlékezünk 2022. február 28. és március 4. között Dunaföldváron.

Beszédes József volt az első magyar vízitársulat, a Sárvíz Társulat igazgató-főmérnöke, de munkássága az ország sok más részére is kiterjedt. Életének utolsó évtizedeit Dunaföldváron töltötte, ezért jelentős kultusza van a városban. Róla van elnevezve az általános iskola, a dunaföldvári Duna-híd, volt lakóházán és az iskolán emléktábla van, a város főterén egy szoborcsoport emlékeztet rá. A dunaföldvári temetőben lévő sírjánál rendszeresek a megemlékezések, koszorúzások. Ebben az évben születésének 235., halálának 170. évfordulójára emlékezünk, ezért Dunaföldváron számos rendezvényre kerül sor. A Beszédes József megemlékezések programját a mellékletben adjuk közre.

A VTOSZ és a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubja közötti együttműködés alapján az Országos Szövetséget a Klub képviseli a Beszédes megemlékezéseken.

Mellékletek:
ÁllományLeírásMéret
A(z) (meghivo_vendegek_lakossag_vv.pdf) állomány letöltésemeghivo_vendegek_lakossag_vv.pdfMeghívó a Beszédes Hét programjaira570 Kb
 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 19., kedd van.
József és Bánk napja van, holnap Klaudia napja lesz.