TIRHírekSzövetségünk híreiPéchy Lászlóra emlékeztünk

Péchy Lászlóra emlékeztünk

Immár hagyomány, hogy augusztus végén Szatmár jelentős vízimérnökére, az Ecsediláp Lecsapoló és Szamosbalparti Ármentesítő és Belvízszabályozó Társulat igazgató-főmérnökre, Péchy László kormányfőtanácsosra emlékezünk. Paposon, a volt Péchy kúria (ma községi óvoda) kertjében felállított mellszobránál kezdődött az ünnepség 2021 augusztus 24-én. A nagyszámú érdeklődő előtt Illés Béla, Papos Község polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Ünnepi beszédet Fehér Ferenc címzetes egyetemi docens, a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának elnöke tartott. A szobrot Papos Önkormányzatának képviselőin kívül számos szervezet nevében koszorúzták meg. A Klub képviseletében Fehér Ferenc és Kínál Béla koszorúzott. Az ünnepségen résztvevők ezt követően a paposi temetőben Péchy László sírjánál is koszorúkat helyeztek el.

Új színfoltja volt az ünnepségnek vízügyi alkotók képeinek bemutatása. A paposi közösségi házban a kiállítást Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. Bemutatásra kerültek Fejér Lászlónak, a Vízügyi Múzeum nyugdíjas igazgatójának és a Radványi Ildikónak, nyugdíjas mátészalkai szakamérnöknek az alkotásai.

A megemlékezés és a teljes rendezvény sikere a két rendező szervezetet, Papos Község Önkormányzatát és a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubját dicséri. Külön köszönet illeti Illés Béla polgármestert és Lőrinc Károlyt, a Klub általános elnökhelyettesét.

Mellékletek:
ÁllományLeírásMéret
A(z) (Pechy_Laszlo_2021.pptx) állomány letöltésePechy_Laszlo_2021.pptxPéchy László emlékünnepség, Papos, 2021 augusztus 24.20371 Kb
 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek van.
Auguszta napja van, holnap Zalán napja lesz.