TIRHírekSzövetségünk híreiA koronavírus sajnos szedi áldozatait!

A koronavírus sajnos szedi áldozatait!

Az aktív és a nyugdíjas vízitársulati vezetők között mostanság a legfontosabb mondat: Vigyázz magadra!

Beszámoltunk róla, hogy az Ecsediláp-Krasznabalparti Vízgazdálkodási Társulat nyugdíjas igazgatója, Nagy Elek és felesége milyen ádáz küzdelmet folytatott a vírussal. Nekik szerencséjük volt, felgyógyulóban vannak.

Sajnos nem volt ilyen szerencsés az egyik legrégebbi vízitársulati dolgozó és vezető, Krasznai Attila, aki november 30-án a koronavírus okozta fertőzésben hunyt el.

Krasznai Attila 1962-ben (!!!) került a Sándorfalva és Környéke Vízgazdálkodási Társulathoz. Egyesülésekkel jött létre a Szeged és Környéke Vízgazdálkodási Társulat, amelynél a ranglétrán előrehaladva, tervezői, építésvezetői, műszaki vezetői és főmérnöki szolgálat után közel két évtizeden át volt igazgató és összesen 44 évet töltött munkaviszonyban a Társulatnál. De 2006-ban sem vált meg teljesen a munkahelyétől, a Társulat elnökévé választották.

Krasznai Attila ízig-vérig vízitársulati szakember volt, aki az érdekeltek körében is nagy népszerűségnek örvendett, 2006-ban egyhangúan választották meg a Társulat elnökének. Tevékenységét az állami vízügyi vonalon, az agráriumban és az Országos Szövetségnél egyaránt elismerték.

Emlékezzünk rá egy 2007-ben vele készült interjúval.

 

Krasznai_Attila_001.jpg

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. április 16., kedd van.
Csongor napja van, holnap Rudolf napja lesz.