TIRHírekSzövetségünk híreiPéchy László emlékünnepély, 2020 augusztus 25.

Péchy László emlékünnepély, 2020 augusztus 25.

Papos Község Önkormányzatának és a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának rendezésében, számos társszervezet közreműködésével 2020. augusztus 25-én került sor Paposon arra a megemlékezésre, amelyen Péchy Lászlóra, Szatmár jeles vízimérnökére emlékeztek a jelenlévők.

Az ünnepség három részből állt. Először a volt Péchy Kúria kertjében (ma óvoda) felállított Péchy László szobornál volt megemlékezés és koszorúzás. Kósa Csaba, Papos község alpolgármesterének megnyitója után Lőrincz Károly, a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának általános elnökhelyettese emlékezett meg Péchy László munkásságáról (emlékbeszéde mellékelve). A Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának ajándékát, térképet Magyarország vízgazdálkodási helyzetéről a lecsapolási munkák megkezdése előtt a Tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskola és a Jármi-Papos-Őr Általános Iskola kapta meg. A térképeket átadó Sződi Imre, a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának felügyelő bizottsági elnöke nem csak a területi vízgazdálkodás fontosságára, hanem vízügyi nagyjaink emlékének gondozására is felhívta a figyelmet.

A szobornál 12 szervezet koszorúzott, köztük a Felső-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság, az Ecsediláp-Krasznabalparti Vízgazdálkodási Társulat, Nagyecsed város képviselője, Papos község képviselője, a Jármi-Papos-Őr Általános Iskola, a tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskola és a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubja.

Ugyancsak koszorúzás volt Péchy Lászlónak a paposi temetőben található, szépen gondozott sírjánál.

A rendezvény harmadik részében, Papos Község Önkormányzatának nagytermében rövid kulturális műsorra került sor, amelynek keretében két paposi diák Aranyosi Ervin „Lassíts és nézz körül!" című versét adta elő. Az ünnepség Papos Önkormányzatának fogadásával zárult.

Mellékletek:
ÁllományLeírásMéret
A (/images/stories/cikkek/Pechy2020/Papos2020.pptx) URL elérésePapos2020.pptxAz eseményen készült képek32388 Kb
A(z) (Paposrol_maskeppen.doc) állomány letöltésePaposrol_maskeppen.docPaposról másképpen51 Kb
A(z) (Pechy_emlekbeszed_2020.pdf) állomány letöltésePechy_emlekbeszed_2020.pdfEmlékbeszéd Péchy László születésének 160-ik évfordulójára53 Kb
 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. április 19., péntek van.
Emma napja van, holnap Tivadar napja lesz.