TIRHírekSzövetségünk híreiMegemlékezés Péchy Lászlóról

Megemlékezés Péchy Lászlóról

Péchy Lászlónak az Ecsedi láp Lecsapoló és Szamos balparti Ármentesítő és Belvízszabályozó Társulat első igazgató-főmérnökének paposi kúriájának udvarán elhelyezett mellszobránál születésnapjára emlékezve hagyományteremtő ünnepséget szervezett a Paposi Önkormányzat.

Illés Béla polgármester bevezető beszéde után itt, valamint a temetőben is Kósa Csaba alpolgármester a hely és a történeti kor szellemiségének megfelelő saját versét olvasta fel, melyet mindkét helyszínen koszorúzás követett.

Koszorút helyeztek el az önkormányzaton kívül: Fülöp István a Mátészalkai Járási Hivatal vezetője, helyi civil szervezetek képviselői, a vízügyi szakmai szervezetek: Lőrincz Károly a Nyugdíjas Vizitársulati Vezetők Klubja nevében, valamint Papp István és Szathmári András az Ecsediláp-Krasznabalparti Vízgazdálkodási Társulat nevében emlékezve a nagy előd nagy jelentőségű munkásságára.

Az ünnepség Lőrincz Károly előadásával zárult, melynek fő mondanivalója Péchy László műszaki és szellemi örökségének szakmai hasznosításáról szólt.

 

DSCN0162.jpg

 

DSCN0172.jpg

 

DSCN0175.jpg

 

DSCN0185.jpg

 

DSCN0188.jpg

 

DSCN0189.jpg

 

DSCN0190.jpg

 

DSCN0199.jpg

 

DSCN0213.jpg

 

DSCN0217.jpg

 

DSCN0219.jpg

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.