TIRHírekSzövetségünk híreiDr. Áder János köztársasági elnök levele Szegedi Sándor VTOSZ elnökhöz

Dr. Áder János köztársasági elnök levele Szegedi Sándor VTOSZ elnökhöz

Kedves Szegedi Sándor!

Ismételten megköszönve klímavoksát, elsőként szeretném tájékoztatni arról, hogy az Ön által is támogatott világméretű klímakezdeményezéshez immár 100 ezer honfitársunk csatlakozott az Élő Bolygónk honlap regisztrációs felületén.

Az alkalmat megragadva szeretném figyelmébe ajánlani kezdeményezésünk Facebook-oldalát (www.facebook.com/elobolygonk) is, ahol a klímaváltozással kapcsolatos megannyi aktualitásról és hírről értesülhet, valamint nyomon követheti azt is, hogy miképp gyarapszik felelős vállalatokkal, önkormányzatokkal, társadalmi szervezetekkel, rangos fesztiválokkal és közösségi kezdeményezésekkel a globális felmelegedés ellen hangjukat felemelők tábora.

Az elmúlt hónapok hazai és nemzetközi híreiben hangsúlyos helyen szerepeltek a klímaváltozással összefüggő, egyre szélsőségesebb időjárási jelenségek. Ám ennél is komolyabb figyelmeztetést jelent, hogy ami a hírekben szerepelt, azt a saját bőrünkön is megtapasztalhattuk. Az alig elviselhető hőhullámok és özönvízszerű esőzések váltakozása már most jelzi, merre sodródhat világunk az üvegházhatású gázok kibocsátásának hathatós nemzetközi korlátozása nélkül.

Az idén decemberben összeülő párizsi klímacsúcs fordulópontot jelenthet. Ezért is van sorsdöntő jelentősége annak, hogy a klímakonferencián ne csak a világ országainak vezetői fejthessék ki álláspontjukat, hanem azok megszólalása is nyomatékkal essen latba, akik személyes kiállásukkal szólítják fel őket a mielőbbi felelős cselekvésre. Államfőként fontos számomra, hogy minél több honfitársam véleményét képviseljem klímánk védelmében, különös tekintettel arra, hogy a legújabb kutatások szerint a globális felmelegedés negatív hatásai sokkal korábban és sokkal súlyosabb formában jelentkeznek az otthonunkat jelentő Kárpát-medencében, mint más európai térségekben.

A közös siker ezúttal is csak a személyes cselekvésből születhet meg. Abból, amelyre Ön is példát mutatott, amikor klímavoksával közös jövőnk oldalára állt. Jó hír, hogy már százezren vagyunk, akik Magyarországról ugyanazért a célért emeltük fel a hangunkat. Ez a közösen elért siker azonban most újabb lehetőséget is kínál mindannyiunknak. Azt a lehetőséget, hogy hangunk erejét megsokszorozzuk. Ezért arra kérem, maradjon továbbra is aktív résztvevője ennek a közös életünkre és jövőnkre nézve komoly téttel bíró akciónak. Ossza meg kezdeményezésünk hírét és együtt elért eredményeinket családtagjaival, barátaival, ismerőseivel, arra bátorítva őket, hogy – ha eddig még nem tették volna meg – ők is tegyék le voksukat klímánk védelme mellett.

Erőnk megsokszorozásában az is sokat jelentene, ha a következő rövid üzenetet e-mailben vagy SMS formájában elküldené ismerőseinek: „Ha van fél perced a következő fél évszázadra, csatlakozz az első világméretű klímavédelmi akcióhoz a www.elobolygonk.hu honlapon. Add tovább!"

Bízom benne, hogy a klímavédelem ügye továbbra is számíthat az Ön támogatására, hiszen az ENSZ legújabb dokumentumai alapján a globális felmelegedés megfékezésével a jövő éhínségeinek, járványainak, háborúinak és népvándorlásainak állhatjuk útját. Egyúttal utat nyithatunk egy olyan fejlődésnek, amely biztosítja civilizációs és környezeti javaink megőrzését és fenntartható gyarapítását.

Ez közös cselekvésünk igazi tétje.

Megköszönve eddigi támogatását, nagyrabecsüléssel üdvözli

Áder János

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.