TIRHírekTájékoztatókA VTOSZ hivatalos címe

A VTOSZ hivatalos címe

Több társulattól kérdés érkezett arra vonatkozóan, hogy a tagdíjszámlán a VTOSZ címeként miért az 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112. szerepel.

Mint ismert, 2004. óta ez a VTOSZ hivatalos címe. A 2015. március 5-i VTOSZ közgyűlés nem döntött a székhely áthelyezésről, ezért a Fővárosi Törvényszéknek benyújtott első módosítási kérelemben ez nem is szerepelt. A VTOSZ 2015. április 28-i rendkívüli küldöttgyűlés döntött a székhely áthelyezésről, így ez külön eljárásban került beterjesztésre a Fővárosi Törvényszékhez. Azért kell a Fővárosi Törvényszékhez fordulni, mert a VTOSZ ott van bejegyezve.

Mint ismeretes, a Fővárosi Törvényszék 2015. június 29-i dátummal terjedelmes hiánypótlási felhívást küldött a VTOSZ-nek, amelynek következtében az alapszabály ismételten át kellett dolgozni és a 2015. július 27-i küldöttgyűlésen elfogadni. Ezt követően ismételten változás bejelentési kérelemmel kell fordulni a Fővárosi Törvényszékhez, amelyben már minden aktuális ügy (személyi és alapszabálybeli változások, székhelyáthelyezés) egyesítve van. Ennek alapján a Fővárosi Törvényszék vagy bejegyzi a változásokat, vagy újabb hiánypótlási felhívást ad ki.

De a lényeg: hivatalosan nem történt meg a VTOSZ székhelyének módosítása, ezért minden olyan dokumentumon, amelyiken a bejegyzett székhelyet kell feltüntetni, változatlanul az 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112. kerül. Ilyenek a VTOSZ által kibocsátott számlák is. Mivel azonban a VTOSZ központ gyakorlatilag Gödön működik, szükséges volt a gödi levelezési cím használatának bevezetése is.

Amint meghozza a Fővárosi Törvényszék a változásokkal kapcsolatos határozatát (és az jogerőre emelkedik), már csak a gödi cím használatára lesz lehetőség. Ekkor azonban számos helyen kell be- és átjelentéssel élni, ahol ez csak a jogerős törvényszéki végzés birtokában lehetséges. Természetesen a VTOSZ tartja a kapcsolatot a Fehérvári úton lévő irodaházzal, így a még oda érkező leveleket rendszeresen megkapja az Országos Szövetség.

VTOSZ titkárság

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek van.
Auguszta napja van, holnap Zalán napja lesz.