TIRHírekSzövetségünk híreiLátogatás a Köztársasági Elnöknél

Látogatás a Köztársasági Elnöknél

Dr. Áder János köztársasági elnök 2015. május 18-án, Budapesten, a Sándor palotában fogadta Szegedi Sándor VTOSZ elnököt.

A látogatás a VTOSZ Elnökének kezdeményezésére jött létre. A Köztársasági Elnöknek írt levélben Szegedi Sándor két súlyos problémára hívta fel a figyelmet: az európai klímapolitikai átvételének, "aprópénzre váltásának" hiányosságaira és a vízgazdálkodási rendszerek széttagoltságából fakadó problémákra. Ezek a kérdések felkeltették a Köztársasági Elnök Úr és környezetvédelmi stábjának érdeklődését, ennek alapján érkezett meg a meghívás a VTOSZ Elnökéhez.

Dr. Áder János köztársasági elnök úrral való személyes találkozás során nyilván csak arra volt lehetőség, hogy a jelezett problémák felvetésre kerüljenek, bár Elnök Úr élénken érdeklődött a konkrét megoldási lehetőségek iránt is. A részletes egyeztetések a köztársasági elnök környezetvédelmi stábjával folytak. Körösi Csabával, a Környezetvédelmi Fenntarthatósági Igazgatóság igazgatójával és Tomaj Zsófia szakreferenssel Szegedi Sándor elnök szakmai konzultációt folytatott és átadta azokat az anyagokat, amelyeket a VTOSZ a két megtárgyalt témakörben korábban készített.

Dr. Áder János köztársasági elnök úrnak a környezetvédelemben és a vízgazdálkodásban megmutatkozó nemzetközi és hazai aktivitása arra ad reményt, hogy amennyiben a VTOSZ Elnöke által felvetett kérdéseket más fórumokon is meg tudjuk jeleníteni, a feladatok megoldását el tudjuk indítani, a Köztársasági Elnöki Hivataltól is kaphatunk támogatást.

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.