TIRHírekSzövetségünk híreiVTOSZ ELNÖKSÉGÉNEK KÖZLEMÉNYE

VTOSZ ELNÖKSÉGÉNEK KÖZLEMÉNYE

 

K Ö Z L E M É N Y

  

A Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöksége 2010. június 18-án tárgyalta  a vízgazdálkodási termelői érdekeltségi hozzájárulás megszüntetését célzó  2009. évi CXLIV. törvényt  módosító tervezetet.

A Szövetség  elnöksége támogatja azt az elképzelést, hogy a ingatlantulajdonos és ingatlant használó, igen nehéz helyzetben lévő  mezőgazdasági termelőket a törvény ne kötelezze  társulati hozzájárulás fizetésére.

Az elnökség felelősséget érez a mezőgazdaság  és az önkormányzatok érdekében végzett területi vízgazdálkodási feladatok  ellátásáért, ezért javasolja, hogy a  2009. évi CXLIV. törvény  41. § (1) bekezdésében  a 3. mondat    „Az  állami tulajdonú társulati művek üzemeltetéséhez, fenntartásához az állam normatív támogatást biztosít, amelynek felső határa a tárgyévre megállapított közcélú érdekeltségi hozzájárulás hektárra megállapított összege és a társulat hektárban kifejezett működési területe szorzatának fele” a következők szerint kerüljön módosításra:

„Az állami tulajdonú társulati művek üzemeltetéséhez, fenntartásához az állam normatív támogatást biztosít, amelynek felső  alsó határa a tárgyévre megállapított közcélú érdekeltségi hozzájárulás hektárra megállapított összege és a társulat hektárban kifejezett működési területe szorzatának fele.”

 

Az elnökség felhívja a törvényalkotók figyelmét, hogy a fentieken túl a vízitársulatok által a termelés biztonságát szolgáló vízgazdálkodási közfeladatok ellátása érdekében az állami költségvetésnek  az  évi  4,5 milliárd forintnyi társulati hozzájárulás pótlásáról is gondoskodni kell.

 

 

Budapest, 2010. június 18.

 

 

                                                                                              Bogáth Jenő sk.

                                                                                      VTOSZ  elnökhelyettese

 

 

 

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek van.
Auguszta napja van, holnap Zalán napja lesz.