TIRHírekTájékoztatókMarad a közcélú érdekekeltségi hozzájárulás megállapítási lehetősége, ahol nem fog működni társulat

Marad a közcélú érdekekeltségi hozzájárulás megállapítási lehetősége, ahol nem fog működni társulat

 

 A központi költségvetés a közérdek mértékéig vállalja a területi vízgazdálkodás költségeit, de megmarad  a közcélú érdekekeltségi hozzájárulás megállapítási lehetősége, ahol nem fog működni vízitársulat

 Az Országgyűlés 2013. november 19-i ülésén  lezárta  az „egyes törvények vízgazdálkodási tárgyú módosításáról”  szóló T/13051. számú törvényjavaslat általános vitáját. A társadalmi és szakmai egyeztetés nélkül elkészített,  2013. november 15-én benyújtott javaslatot a kijelölt bizotságok támogatták,  módosító indítvány egyetlen képviselőtől sem érkezett,   ezért az ülést vezető elnök az általános vita lezárása után tájékoztatta  az Országgyűlést, hogy részletes vitára nem kerül sor, hanem  a következő ülésen  a  törvényjavaslat elfogadásáról kell dönteni.

 A vízgazdálkodásról szóló törvény a  jelen módosítását követően  is tartalmazza a közcélú érdekeltségi hozzájárulás fogalmát, amelynek hektáronkénti fizetendő mértékét - a módosításra krerülő vízgazdálkodási törvény  szerint is - a vízgazdálkodásért felelős miniszter évente rendeletben állapítja meg.

 dr.VÁ

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök van.
Gedeon és Johanna napja van, holnap Auguszta napja lesz.