TIRHírekTájékoztatókFizetni kell a a küldöttgyűlések által 2012. december 28-előtt megállapított egyéb hozzájárulást

Fizetni kell a a küldöttgyűlések által 2012. december 28-előtt megállapított egyéb hozzájárulást

A Szövetség elnökének a  2012. évi CCXIII. törvény vízitársulatokat érintő  szabályozásával  összefüggő  megkeresésére a  Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Közjogi Jogalkotásért Felelős Helyettes Államtitkára, dr. Gáva Krisztián válaszolt.

Arra a kérdésünkre, hogy hatályban lehetnek-e a  2012. évi CCXIII. törvénynek a vízitárulati  közgyűlésre összehívására és  megtartására  vonatkozó, de a    gyakorlatban végrehajthatatlan rendelkezései, a következő  választ kaptuk:

„Annak megítélése, hogy a társulati tagok összehívása mennyire életszerű és reális követelmény, a Vtv. előkészítéséért felelős miniszter feladata. Az egyes miniszterek  feladat- ésa hatásköréről szóló    2012/2010. (VII.1.) Korm. rendelet  94. § m) pontja alapján a vidékfejlesztési miniszter a Kormány vízgazdálkodásért felelős tagja, aki e felelősségi körben előkészíti a vízgazdálkodási társulatokról szóló szabályozást. Erre figyelemmel  a szabályozás érdemi megfelelőségével összefüggésben a megkeresését továbbítottam a VM jogi helyettes államtitkára, dr. Simon Attila István részére.”

Kérésünkre a  helyettes államtitkár alábbi  válasz megerősíti,  hogy  a 2012. évi CCXIII. törvény december 28-i hatályba lépését megelőzően a  vízitársulatok küldöttgyűlései által   2013. évre megállapított egyéb támogatásokról  hozott  határozatok érvényesek maradnak.  

„ Fentieken túlmenően jelzem, hogy a korábbi küldöttgyűlési határozatok érvényességét és hatályát önmagában a jogszabályi környezet változása nem érinti, így azok mindaddig kiváltják a hozzájuk fűződőd joghatásokat, amíg a közgyűlés vagy küldöttgyűlés - szintén határozati formában meghozott döntsével- meg nem változtatja.

A KIM valaminta KIM állásfoglalását megerősít VM állásfoglalás a Mellékleteknél olvasható.

VTOSZ Titkárság

 

 

Nincs jogosultsága hozzászólni.

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek van.
Auguszta napja van, holnap Zalán napja lesz.